Guvernul va sesiza CCR pentru a analiza implicarea preşedintelui Băsescu în campania electorală

Guvernul va sesiza CCR pentru a analiza implicarea preşedintelui Băsescu în campania electorală, a declarat premierul Victor Ponta în cadrul unei conferinţe de presă. De asemenea, el a vorbit şi despre participarea sa în zonele inundate.

RomaniaTV.net
05 mai 2014, 15:38
Guvernul va sesiza CCR pentru a analiza implicarea preşedintelui Băsescu în campania electorală

„Guvernul va sesiza CCR pentru a analiza implicarea preşedintelui Băsescu în campania electorală. Dacă preşedintele are voie să facă campanie electroală, căci o astfel de decizie ar avea implicaţia şi asupra altor categorii: judecători, poliţişti, alte categorii de funcţionari publici”, a spus Ponta.

Ponta: Am luat decizia de a suspenda participarea noastră la campanie. Aştept ca Băsescu să facă acelaşi lucru

„Am luat decizia de a suspenda participarea noastră la acţiuni de campanie electorală. Bineînţeles, campania continuă. Fac un apel şi către persoane, care ocupă funcţii publice şi în mod direct către preşedintele Traian Băsescu. Sunt categorii de persoane publice care nu au voie să facă campanie electorală. Un judecător care face campanie e exclus din magistratură. Un poliţtist care face campanie e exclus din Poliţie. Preşedintele României are aceleaşi obligaţii. Fiind vorba de un preşedinte, evident că aştept acelaşi comportament de la preşedintele ţării”, a spus Victor Ponta.

Ponta: Mâine vom discuta ca un grup de lucru să stabilească până în septembrie graficul pentru prevenirea inundaţiilor

„Sunt două concluzii pe care trebuie să le avem în vedere. Din ce în ce mai mult, funcţionează ca pacitatea de urgenţă în situaţii de urgenţă, pompieri, ambulanţă, SMURD, structuri locale, prefecturi, care au o comandă unică atunci când apar situaţii de urgenţă. Pe de altă parte, e tot mai clar că infrastructura pe care o deţinem pentru a preveni intemperiile, după anul 2005, a rămas fără niciun fel de intervenţie. În acele zone avem efecte mai puţin grave, dar locurile sunt aceleaşi. Mâine vom discuta în Guvern ca un grup de lucru, coordonat de vicepremierul Liviu Dragnea, să stabilească până în septembrie graficul pentru prevenirea inundaţiilor, astfel încât să fie incluse în bugetul din 2015, ca aceste situaţii să nu se repete”, a spus premierul.

Ponta: Am fost în teritoriu pentru a arăta solidaritate şi sprijin pentru persoanele care au suferit în urma intemperiilor

„Unde am discutat cu reprezentanţii în teritoriu ai Guvernului, cu autorităţile locale, primari, consilieri. În primul rând, am fost în această deplasare pentru a arăta solidaritate şi sprijin pentru persoanele care au suferit în urma intemperiilor de ieri. De asemenea, am vrut să verific modul în care instituţiile competente şi-au făcut datoria, le-am mulţumit pompierilor, toţi cei care au intervenit. Nu am înregistrat nicio pierdere a unei vieţi omeneşti, iar pagubele materiale au fost reduse. Am discutat cu cei de la Apele Române asupra lucrărilor de infrastructură care trebuiesc întreprinse”, a spus premierul.


loading...
Partenerii noștri