Premierul Victor Ponta va dona sânge la Tulcea: Trebuie să tragem semnalul de alarmă în toată ţara

Premierul Victor Ponta va dona sânge, vineri dimineaţă, la Tulcea, dorind astfel să-i încurajeze pe cei care ezită să se implice în campanie şi alăturându-se miniştrilor din Cabinet care au donat sânge joi la Bucureşti.

21 aug. 2014, 17:46
Premierul Victor Ponta va dona sânge la Tulcea: Trebuie să tragem semnalul de alarmă în toată ţara

Joi, miniştrii Nicolae Bănicioiu, Titus Corlăţean, Ioana Petrescu, Robert Cazanciuc şi Eugen Teodorovici au donat sânge pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la lipsa sângelui din centrele de transfuzii, iar premierul Victor Ponta vrea să se alăture şi el acestei campanii. „Am vrut să merg cu ei, dar m-am gândit că, dacă vin aici, la Tulcea, putem da un semnal că nu doar în Bucureşti este nevoie de donatori de sânge, ci în toată ţara. Cu siguranţă, această campanie de conştientizare este extrem de necesară”, a spus Victor Ponta.

Şeful Executivului a apreciat şi campania prin care se încearcă strângerea de fonduri pentru persoanele care suferă de afecţiuni extrem de grave. „Poate că această campanie (cea de donare de sânge – n.r.) este chiar mai necesară decât cea cu gheaţa turnată în cap, deşi şi aceea are un scop extrem de nobil, de a strânge fonduri pentru afecţiunile extrem de grave. Toate campaniile sunt foarte bune şi, prin exemplul propriu şi prin solicitările pe care le facem, este important să transmitem acest mesaj către toată lumea”, a menţionat Victor Ponta.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a făcut marţi un apel către cetăţeni pentru donarea voluntară de sânge, având în vedere sesizările primite în ultimele zile privind deficitul din unele unităţi sanitare. În această campanie s-au implicat atât iniţiatorul apelului, cât şi miniştrii Titus Corlăţean, Ioana Petrescu, Robert Cazanciuc, Eugen Teodorovici, care au donat sânge joi la Centrul de Transfuzie Sanguină din Bucureşti.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, se află, începând de joi, la Tulcea, alături de conducerea la nivel naţional a partidului şi de şefi ai organizaţiilor judeţene ale partidului, pentru a discuta atât despre proiectele legislative din următoarea sesiune parlamentară, cât şi despre campania electorală care urmează şi proiectul său prezidenţial.