Victor Ponta nu se sperie de Elena Udrea: Udrea doar pe Băsescu îl tulbură prin anunţurile sale politice

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, joi, că Elena Udrea reuşeşte să-l tulbure doar pe Traian Băsescu prin anunţurile sale politice.

21 aug. 2014, 17:01
Victor Ponta nu se sperie de Elena Udrea: Udrea doar pe Băsescu îl tulbură prin anunţurile sale politice

„După cum ştiţi, doamna Udrea îl tulbură doar pe domnul Traian Băsescu. Pe noi ceilalţi nu ne tulbură. Pe noi, uneori ne amuză”, a declarat Victor Ponta, întrebat dacă-l tulbură faptul că Elena Udrea a anunţat că îşi va lansa candidatura în aceeaşi zi cu cea lui Victor Ponta.

Citeşte şi Victor Ponta: Mă bucur foarte, foarte mult că Adrian Năstase va fi alături de familie

Despre o altă afirmaţie făcută de Elena Udrea, potrivit căreia în cazul în care ajunge preşedinte va schimba Guvernul, Ponta a spus: „Bănuiesc că nici dumneavoastră nu luaţi în serios acest lucru şi atunci nu trebuie să-mi puneţi o întrebare pe care nu o luaţi în serios”.

Preşedintele PSD a declarat că PSD şi UNPR şi PC îl sprijină în campania pentru alegerile prezidenţiale şi a adăugat că „ajungi preşedintele României prin votul românilor, nu prin votul partidelor”.

„PSD şi UNPR şi PC mă sprijină ca partide politice, dar ajungi preşedintele României prin votul românilor, nu prin votul partidelor. Prin votul grupurilor parlamentare ajungi prim-ministru, e altceva. Dar vor vota pe 2 şi pe 16 noiembrie românii. Vor vota mai mulţi pentru mine, voi fi preşedinte. Vor vota mai mulţi pentru doamna Udrea, o să vedem”, a declarat Victor Ponta, întrebat dacă faptul că unii şefi de Consilii Judeţene ai PSD au probleme în instanţă va afecta campania prezidenţială şi dacă subiectul va fi discutat în cadrul reuniunii de la Tulcea.

Victor Ponta a ajuns, joi, la Tulcea pentru a participa la o întâlnire informală a liderilor social-democraţi, pe agenda căreia figurează ca principale puncte pregătirea sesiunii parlamentare, proiectele guvernamentale până la finele anului, precum şi campania electorală şi proiectul prezidenţial.

„După cum ştiţi, de când sunt preşedinte al PSD avem această reuniune de sfârşit de vară pentru că este o toamnă importantă (…). Avem obiectivele pe termen scurt şi anume pregătirea sesiunii parlamentare, a proiectelor guvernamentale până la sfârşitul anului, a campaniei electorale şi, cel mai important lucru, ce fel de preşedinte propunem începând cu luna noiembrie. Şi cred că ăsta e cel mai important lucru pe care-l aşteaptă oamenii în această toamnă”, a declarat premierul.

Întrebat dacă la întâlnirea liderilor PSD se va discuta şi pe marginea campaniei de strângere de semnături pentru candidatura sa la alegerile prezidenţiale, Ponta a spus: „Cu siguranţă o să vorbim şi de campanie, şi partea tehnică şi partea de proiect prezidenţial. Însă toate acestea au legătură între ele, sesiunea parlamentară, deciziile guvernamentale şi proiectul prezidenţial”, a declarat premierul.