Premierul Vietnamului, Pham Minh Chin, la reuniunea Consiliului de Securitate al ONU: “Securitatea maritimă este o problemă globală și necesită o soluție globală”

Recentul atac cu drone asupra petrolierului Mercer Street în largul coastei statului Oman, în care au murit un cetățean britanic și unul român, a determinat organizarea, luni, 9 august, a unei dezbateri deschise în format videoconferință a Consiliului de Securitate al ONU (CS ONU) având ca temă „consolidarea securităţii maritime: expresie a cooperării internaţionale”.

13 aug. 2021, 09:50
Premierul Vietnamului, Pham Minh Chin, la reuniunea Consiliului de Securitate al ONU: “Securitatea maritimă este o problemă globală și necesită o soluție globală”

Premierul Vietnamului,Pham Minh Chin, la reuniunea Consiliului de Securitate al ONU. La fel ca și România, primul ministru vietnamez Pham Minh Chinh, a pledat pentru consolidarea securităţii maritime. De altfel, reuniunea a fost o ocazie și pentru premierul vietnamez să atragă atenția asupra problemelor de securitate din zona maritimă asiatică și nu numai, solicitând o implicare și politici la nivel global pentru a combate agresiunile.

Premierul Vietnamului,Pham Minh Chin, la reuniunea Consiliului de Securitate al ONU

Premierul Chinh, care a participat la dezbatere la invitația premierului indian Narendra Modi,  şi deține președinția rotativă a CS ONU, a subliniat că securitatea maritimă este o problemă globală și, prin urmare, necesită soluții globale. Formele de amenințări și chiar agresiuni tradiționale, dar și sub formă teroristă tot mai extinse și mai violente au atras îngrijorarea celor 15 state membre ale Consiliului care au susținut necesitatea consolidării cooperării regionale și internaționale în domeniul securității maritime în vederea combaterii criminalității transfrontaliere și a asigurării protecției mediului marin, precum și importanța promovării și punerii în aplicare a prevederilor Convenţiei ONU privind Dreptul Mării (UNCLOS), în special a libertăţii de navigaţie.

Premierul Republicii Vietnam a subliniat conștientizarea importanței mărilor în relațiile internaționale și în dezvoltarea statelor de coastă, prin realizarea transportului maritim, motiv pentru care, a susținut acesta, este esențial un parteneriat politic la nivel internațional pentru contracararea posibilelor amenințări la adresa securității maritime și a libertății de navigație.

Oficialul vietnamez a propus înființarea unei rețele de mecanisme regionale de securitate maritimă și inițiative coordonate de Națiunile Unite pentru a îmbunătăți schimbul de informații și experiență, coordonarea acțiunilor și răspunsul în timp util la provocări precum. De asemenea, a evidențiat necesitatea unor politici de exploatare durabilă a resursele maritime.

Apel la colaborare pentru un cadru legal care să garanteze securitatea maritimă

Premierul Chinh a apreciat că politicile, legile și comportamentele țărilor ar trebui să fie în conformitate cu dreptul internațional, în special Convenția Națiunilor Unite din 1982 privind dreptul mării (UNCLOS din 1982), iar activitățile care ar complica situația și ar provoca tensiuni ar trebui evitate.

Înaltul oficial al Vietnamului a subliniat că țara sa își dorește ca, împreună cu Asociația Națiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) și China, să pună în aplicare în mod serios, complet și eficient Declarația privind conduita părților în Marea de Est (DOC) și să negocieze pentru a construi un Codul de conduită în Marea de Est (COC) în conformitate cu dreptul internațional și UNCLOS din 1982.

Vietnamul este hotărât să colaboreze cu ASEAN și China pentru a pune în aplicare în mod serios, complet și eficient Declarația privind conduita părților în Marea de Est (DOC) și, în același timp, să negocieze în mod constructiv pentru realizarea unui Cod de conduită în Marea de Est. Marea de Est (COC) este substanțială, eficientă și coerentă cu dreptul internațional, în special Convenția din 1982 privind dreptul mării.

În plus, Vietnamul solicită țărilor și mecanismelor multilaterale, în special Organizației Națiunilor Unite, să continue să consolideze sprijinul și să acorde atenția cuvenită dificultăților și intereselor țărilor în curs de dezvoltare, în general și ale regiunii în special.

În al treilea rând, politicile, legile și comportamentul țărilor cu privire la problemele maritime trebuie să respecte legislația internațională, în special Carta Organizației Națiunilor Unite și Convenția din 1982 privind dreptul mării.

Statele ar trebui să își respecte pe deplin obligațiile legale în temeiul Convenției legii mării, respectând suveranitatea, interesele și activitățile economice legitime ale statelor de coastă; soluționează litigiile prin mijloace pașnice, în conformitate cu dreptul internațional, respectând procesele diplomatice și legale și asigurând libertatea, siguranța și securitatea navigației și a zborurilor, evitarea activităților complică situația, provocând tensiuni în regiune”, a subliniat, în poziția sa, premierul vietnamez.

Vietnamul, care este o țară cu un rol deosebit de important în soluționarea disputelor din Marea de Est, este una dintre cele mai importante părți implicate în disputa Mării Chinei.

Propunerile primului ministru al Vietnamului s-au dovedit a fi foarte apreciate, multe aspecte cuprinse în acestea fiind menționate și în Declarația președintelui Consiliului de Securitate.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat o declarație prin care solicită o cooperare regională și internațională mai puternică pentru a aborda provocările legate de securitatea și siguranța maritimă, recunoscând importanța UNCLOS și solicitând ONU și comunității internaționale să sprijine în continuare țările pentru a-și îmbunătăți capacitățile și a împărtăși experiența în gestionarea amenințărilor la adresa securității maritime.

Citeşte şi: Detalii incredibile despre cum avionul ucrainean folosit de contrabandişti făcea naveta între Cernăuţi şi România! Vameşii români l-au văzut cu ochiul liber şi când a intrat şi când a ieşit dar n-au putut să facă nimic! Nici acum autorităţile din România nu ştiu unde a aterizat!