Viorica Dăncilă, la moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor: Am venit să mă rog pentru binele poporului

Publicat: Sâmbătă, 27 Octombrie 2018 12:04 // Actualizat: Sâmbătă, 27 Octombrie 2018 15:40 // Sursa: romaniatv.net

Pelerinajul la moaștele sfinților Dimitrie cel Nou şi la cele ale Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, după ce vineri mii de credincioși au asteptat la rând zeci de minute pentru a atinge racla sfinților. La Patriarhie a ajuns sâmbătă şi premierul Viorica Dăncilă, care a participat la Sfânta Liturghie. Slujba a fost oficiată de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu un sobor de ierarhi, preoți şi diaconi.

Premierul Viorica Dăncilă a participat, sâmbătă, la Patriarhie, la Sfânta Liturghie oficiată de Patriarhul Daniel, ea fiind însoțită de soţul ei, dar şi de vicepremierul Paul Stănescu, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, şi de ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero. Slujba a fost ţinută la Altarul de vară de lângă Catedrala Patriarhală.

Prim-ministrul le-a declarat jurnaliștilor prezenți că a venit "pentru a se ruga pentru binele poporului, pentru familie și pentru toți oamenii care au nevoie de gânduri bune".

 

De asemenea, Viorica Dăncilă s-a închinat la racla cu moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou.

În fiecare an, pe 27 octombrie, românii îl sărbătoresc pe Cuviosul Dimitrie cel Nou de la Basarabi, proclamat ocrotitor al Bucureştiului în anul 1792, în vremea păstoririi Mitropolitului Filaret al II-lea.

Moaştele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, păstrate în Catedrala Patriarhală, sunt pregătite în fiecare an cu ocazia sărbătorii sale, de pe 27 octombrie, pentru a fi cinstite de miile de închinători care participă la pelerinajul din Capitală.

Cuviosul Dimitrie cel Nou din Basarabi, sărbătorit de creştinii ortodocşi la 27 octombrie, este unul dintre reprezentanţii de seamă ai vieţii creştine. S-a născut în satul Basarabov, în Sudul Dunării, într-o familie săracă. Educaţia creştină primită de la părinţi şi învăţăturile primite la slujbele duminicale, i-au influenţat destinul: era blând şi milostiv cu semenii săi. A fost păstor şi modestele venituri le împărţea cu săracii. A vieţuit într-o peşteră, şi, prin rugăciune şi post, a primit harul de a face minuni.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 oct 16:25
Răspunde | Votează email 0 email
Maria Magda Lenuta
Au facut germanii o emisiune ''Sehen statt hören''cu o doamna Caroline, cu un domn Mathias si cu o doamna Walter.
28 oct 10:43
Răspunde | Votează email 0 email
Maria Magda Lenuta
Un domn Marian mi-a zis ca a facut zece ani puscarie la doamna Lenuta .L-a pus sa se insoarenevinovat,sa faca copii si sa munceasca cu bani.
1
EUR
4.8750
RON
27 Sep
noapte 15 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H