Premierul vrea procese mai scurte. „Avem o lege proastă şi trebuie schimbată”

Premierul Victor Ponta este nemulţumit de durata acţiunilor în instanţă şi consideră că nici o cauză nu ar trebui să treacă prin trei instanţe, aşa cum se întâmplă în prezent.

06 ian. 2013, 10:14
Premierul vrea procese mai scurte. „Avem o lege proastă şi trebuie schimbată”

Prim ministrul Victor Ponta a declarat că în România procesele durează mult prea mult şi spune că singura reformă în justiţie pe care intenţionează să o facă este desfiinţarea unui grad de jurisdicţie. Mai mult, premierul a avansat ideea că, în cazul regionalizării, în toată ţara să existe opt curţi de apel corespunzătoare noilor regiuni.

Avem o lege proastă. Noi trebuie să schimbăm și să avem dreptul să luăm o decizie până la urmă administrativă: domnule, nu mă mai duc să mă judec șapte ani. Singura reformă în justiție pe care o să o facem – sunt foarte hotărât, am discutat-o și cu doamna Pivniceru – e să desființăm un grad de jurisdicție. Să nu te mai judeci de trei ori. Foarte puține țări au trei grade de jurisdicție, te judeci o dată și a doua oară, într-un recurs, dacă sunt probleme în special de procedură. Asta înseamnă că nu mai ajunge toată lumea la Curtea de Casație și Justiție”, a spus Ponta, la Antena 3.