Premiile Cannes 2024. Lungmetrajul „Anora”, regizat de Sean Baker, a câştigat trofeul Palme d’Or. LISTĂ CÂŞTIGĂTORI

Lungmetrajul "Anora", regizat de cineastul american Sean Baker, a câştigat trofeul Palme d'Or la cea de-a 77-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, a anunţat sâmbătă seară juriul competiţiei de pe Croazetă, relatează site-ul oficial al evenimentului.
Filip Stan
25 mai 2024, 21:30
Premiile Cannes 2024. Lungmetrajul

Premiile Cannes 2024- Filmul „Anora” este un thriller ce prezintă povestea tristă dar adeseori amuzantă a unei dansatoare de striptease din New York, care se căsătoreşte dintr-un capriciu cu fiul unui oligarh rus, o decizie care declanşează un val de probleme.

Lungmetrajul indian „All We Imagine as Light”, regizat de cineasta Payal Kapadia, a fost recompensat sâmbătă seară cu Marele Premiu al Juriului la cea de-a 77-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, relatează site-ul oficial al evenimentului.

Cannes 2024 – Filmul românesc „Trei kilometri până la capătul lumii” a câştigat premiul Queer Palm

Filmul „All We Imagine as Light” prezintă povestea unor femei care lucrează în ture de noapte într-un spital din metropola Mumbai.

În 2023, Marele Premiu al Juriului de la Cannes a fost atribuit filmului ” The Zone of Interest”, regizat de Jonathan Glazer.

Juriul competiţiei de la Cannes este prezidat în acest an de cineasta americană Greta Gerwig. Ceilalţi membri ai juriului sunt scenarista şi fotografa turcă Ebru Ceylan, actriţa americană Lily Gladstone, actriţa franceză Eva Green, regizoarea şi scenarista libaneză Nadine Labaki, regizorul, producătorul şi scenaristul spaniol Juan Antonio Bayona, actorul italian Pierfrancesco Favino, regizorul japonez Hirokazu Kore-eda şi actorul şi producătorul francez Omar Sy.

VIDEO Cât te costă să vezi de fiecare Crăciun filmul „Singur acasă” chiar din vila unde s-a filmat. Se vinde casa din „Home Alone”.

Lungmetrajul „Emilia Perez„, regizat de cineastul francez Jacques Audiard, a fost recompensat, sâmbătă seară, cu Premiul Juriului la cea de-a 77-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, informează site-ul oficial al evenimentului.

Filmul „Emilia Perez” este o dramă şi prezintă povestea personajului omonim, un fost narcotraficant care devine femeie, interpretat de Karla Sofia Gascon, care a devenit totodată prima actriţă transgen recompensată cu premiul de interpretare feminină la Cannes.

Cineastul portughez Miguel Gomes a câştigat sâmbătă seară premiul pentru regie la cea de-a 77-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes cu lungmetrajul „Grand Tour”, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Filmul „Grand Tour” prezintă o poveste din 1917, când Rangoon, Birmania, era un oraş aflat sub dominaţie colonială britanică. Funcţionarul public Edward îşi abandonează logodnica, Molly, în ziua în care urmau să se căsătorească. El se refugiază într-o stare de melancolie, contemplând starea lui Molly. Hotărâtă să se căsătorească, Molly începe să îl caute.

Actorul american Jesse Plemons a câştigat sâmbătă seară premiul pentru interpretare masculină la cea de-a 77-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Artistul american a fost recompensat pentru rolul jucat în filmul „Kinds of Kindness”, regizat de cineastul Yorgos Lanthimos.

Coralie Fargeat a câştigat sâmbătă seară premiul pentru scenariu la cea de-a 77-a ediţie a Festivalului de la Cannes, pentru filmul „The Substance”, pe care l-a şi regizat, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Lungmetrajul „Armand”, regizat de Halfdan Ullman Tondel, a câştigat sâmbătă seară trofeul Camera d’Or la cea de-a 77-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Trofeul Camera d’Or recompensează cel mai bun lungmetraj de debut proiectat la Cannes în Selecţia Oficială sau în una dintre secţiunile paralele: Semaine de la Critique şi Quinzaine des Cineastes.

 

Palmares

Grand Prix a fost acordat filmului „All We Imagine as Light” al regizoarei indiene Payal Kapadia.

Premiul juriului a fost acordat filmului „Emilia Perez”, de Jacques Audiard.

Adriana Paz, Zoe Saldana, Karla Sofia Gascon şi Selena Gomez au primit Premiul de interpretare feminină pentru acelaşi film.

Premiul pentru regie a fost acordat regizorului portughez Miguel Gomes pentru filmul său „Grand Tour”.

Cea de-a 77-a gală de decernare a premiilor de pe Croazetă s-a desfăşurat la Palatul Festivalurilor şi Congreselor din Cannes. Gazda ceremoniei este actriţa franceză Camille Cottin.

 

Spynews
MAE, alertă de călătorie! Un român a murit și alți doi au avut nevoie de îngrijirile medicilor
Bzi.ro
Prețuri halucinante la concertul Coldplay! Cât a plătit un bucureștean pentru două ape, două doze de Cola Zero și popcorn
Fanatik.ro
Legea care îi vizează direct pe românii care locuiesc la curte. Vecinii te pot obliga să faci asta
Capital.ro
ILEGAL în Europa. Se închide tot, și în România. Decizie pentru cei care intră pe internet
Playtech.ro
Simona Halep, în cea mai SCURTĂ fustiță! A desfăcut picioarele și s-a văzut chiar TOT
DailyBusiness
Vești bune pentru pensionari! Începe distribuirea biletelor de tratament
Adevarul
De ce sunt SUA vulnerabile la atacuri din partea ISIS. Semnale de alarmă după o operațiune recentă
Spynews
Armin Nicoară, mesaj emoționant de ziua de naștere a mamei sale. Artistul se mândrește cu femeia care i-a dat viață: „Ești cea mai minunată” / FOTO
Spynews
Băuturile pe care este bine să le consumi pe caniculă. Te hidratează în zilele de vară
Evz.ro
Brioșe cu iaurt și zmeură. Un desert de vis
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
S-a 'combinat' în Nuba! N-a uitat mișcările senzuale de la 'Surprize, surprize' și a lovit în club
Playsport.ro
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
kanald.ro
Cât a costat rochia de nuntă a Anei-Maria Barnoschi? Aceasta nu s-a uitat la bani
Capital.ro
Cutremur în România. Ce i se întâmplă lui Iohannis: Pare ÎNCHIS
StirileBZI
Săptămâna de lucru de 4 zile! Ce spun specialiștii despre weekend-ul de trei zile
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Mărturia unui soldat rus dezvăluie pierderile masive ale trupelor lui Putin în Vovceansk
MediaFlux
DOCUMENTE pentru RECALCULARE! Simona Bucura Oprescu a ANUNȚAT
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?