Premiile Cannes 2024. Lungmetrajul „Anora”, regizat de Sean Baker, a câştigat trofeul Palme d’Or. LISTĂ CÂŞTIGĂTORI

Lungmetrajul "Anora", regizat de cineastul american Sean Baker, a câştigat trofeul Palme d'Or la cea de-a 77-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, a anunţat sâmbătă seară juriul competiţiei de pe Croazetă, relatează site-ul oficial al evenimentului.
Filip Stan
25 mai 2024, 21:30
Premiile Cannes 2024. Lungmetrajul

Premiile Cannes 2024- Filmul „Anora” este un thriller ce prezintă povestea tristă dar adeseori amuzantă a unei dansatoare de striptease din New York, care se căsătoreşte dintr-un capriciu cu fiul unui oligarh rus, o decizie care declanşează un val de probleme.

Lungmetrajul indian „All We Imagine as Light”, regizat de cineasta Payal Kapadia, a fost recompensat sâmbătă seară cu Marele Premiu al Juriului la cea de-a 77-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, relatează site-ul oficial al evenimentului.

Cannes 2024 – Filmul românesc „Trei kilometri până la capătul lumii” a câştigat premiul Queer Palm

Filmul „All We Imagine as Light” prezintă povestea unor femei care lucrează în ture de noapte într-un spital din metropola Mumbai.

În 2023, Marele Premiu al Juriului de la Cannes a fost atribuit filmului ” The Zone of Interest”, regizat de Jonathan Glazer.

Juriul competiţiei de la Cannes este prezidat în acest an de cineasta americană Greta Gerwig. Ceilalţi membri ai juriului sunt scenarista şi fotografa turcă Ebru Ceylan, actriţa americană Lily Gladstone, actriţa franceză Eva Green, regizoarea şi scenarista libaneză Nadine Labaki, regizorul, producătorul şi scenaristul spaniol Juan Antonio Bayona, actorul italian Pierfrancesco Favino, regizorul japonez Hirokazu Kore-eda şi actorul şi producătorul francez Omar Sy.

VIDEO Cât te costă să vezi de fiecare Crăciun filmul „Singur acasă” chiar din vila unde s-a filmat. Se vinde casa din „Home Alone”.

Lungmetrajul „Emilia Perez„, regizat de cineastul francez Jacques Audiard, a fost recompensat, sâmbătă seară, cu Premiul Juriului la cea de-a 77-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, informează site-ul oficial al evenimentului.

Filmul „Emilia Perez” este o dramă şi prezintă povestea personajului omonim, un fost narcotraficant care devine femeie, interpretat de Karla Sofia Gascon, care a devenit totodată prima actriţă transgen recompensată cu premiul de interpretare feminină la Cannes.

Cineastul portughez Miguel Gomes a câştigat sâmbătă seară premiul pentru regie la cea de-a 77-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes cu lungmetrajul „Grand Tour”, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Filmul „Grand Tour” prezintă o poveste din 1917, când Rangoon, Birmania, era un oraş aflat sub dominaţie colonială britanică. Funcţionarul public Edward îşi abandonează logodnica, Molly, în ziua în care urmau să se căsătorească. El se refugiază într-o stare de melancolie, contemplând starea lui Molly. Hotărâtă să se căsătorească, Molly începe să îl caute.

Actorul american Jesse Plemons a câştigat sâmbătă seară premiul pentru interpretare masculină la cea de-a 77-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Artistul american a fost recompensat pentru rolul jucat în filmul „Kinds of Kindness”, regizat de cineastul Yorgos Lanthimos.

Coralie Fargeat a câştigat sâmbătă seară premiul pentru scenariu la cea de-a 77-a ediţie a Festivalului de la Cannes, pentru filmul „The Substance”, pe care l-a şi regizat, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Lungmetrajul „Armand”, regizat de Halfdan Ullman Tondel, a câştigat sâmbătă seară trofeul Camera d’Or la cea de-a 77-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Trofeul Camera d’Or recompensează cel mai bun lungmetraj de debut proiectat la Cannes în Selecţia Oficială sau în una dintre secţiunile paralele: Semaine de la Critique şi Quinzaine des Cineastes.

 

Palmares

Grand Prix a fost acordat filmului „All We Imagine as Light” al regizoarei indiene Payal Kapadia.

Premiul juriului a fost acordat filmului „Emilia Perez”, de Jacques Audiard.

Adriana Paz, Zoe Saldana, Karla Sofia Gascon şi Selena Gomez au primit Premiul de interpretare feminină pentru acelaşi film.

Premiul pentru regie a fost acordat regizorului portughez Miguel Gomes pentru filmul său „Grand Tour”.

Cea de-a 77-a gală de decernare a premiilor de pe Croazetă s-a desfăşurat la Palatul Festivalurilor şi Congreselor din Cannes. Gazda ceremoniei este actriţa franceză Camille Cottin.

 

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!