Premiile Căutarea Anului. Cele mai haioase search-uri pe internet, de la „cocos sanel” la „ruter oaierles”

Finalul de an aduce topuri dintre cele mai diverse, unele dintre ele de-a dreptul haioase, numai bune să smulgă zâmbete acum, în preajma sărbătorilor.

20 dec. 2016, 18:41

Una dintre marile companii româneşti care se ocupă cu vânzările online, eMag, a făcut public un top al celor mai amuzante căutări ale clienţilor pe site-ul magazinului virtual. Sub genericul „eMAG înțelege orice dialect. La final de an, cele mai trăsnite căutări de pe eMAG strălucesc în lumina reflectoarelor„, căutările sunt grupate pe categorii, în funcţie de zona de umor unde se încadrează.

Categoria „Cum se aude aşa se scrie” a fost câştigată firesc de un element insidpendabil oricărui posesor de internet la domiciliu, router-ul wireless, numai că el a fost căutat drept „ruter oaierles„. Au mai primit menţiuni căutări pe care cu greu le-ai recunoaşte, precum „hastece oan” (în realitate, telefonul mobil HTC 1), sau „combine side baisaid”, binecunosctele combine frigorifice.

Şi mai trăsnită este categoria „În curând pe eMag„, unde „căutătorii” sparg orice barieră. Unii vor „bluză de smeker”, alţii caută „husa cu veveriţă cu dinţii scoşi pe afară”, dar există şi oameni care au nevoie de „saltea înfăşat elefant”. Marele câştigător este însă cel care îşi doreşte „tricou original Fotbal Club Banesti Urleta„.

Citeşte şi Cele mai populare căutări pe google în 2016: De la „Euro 2016” la reţeta „cocovan”

La categoria „Cel mai nefericit Typo” sunt taxaţi cei pre repeziţi sau neatenţi, care încurcă literele pe tastatură. Aşa s-au născut căutări precum „apa de guta”, „fofotapet”, „masini de gayrit” sau „condimente fucks”, dar marele câştigător al secţiunii este „need for peed„, o nefericită transformare a celebrului joc Need for Speed, care în noua formă se traduce prin nevoia de a urina.

Mai avem şi categoria „Viaţa satului”, unde tronează „capcane dihor” şi, în general, oamenii au căutat aparate contra dăunătorilor, ca „soluţia împotriva melcilor”. La categoria „Ştiu exact ce caut” premiul cel mare l-a câştigat „sabie de lumină, dar nu de plastic„. Un alt utilizator îşi doreşte un smartphone hibrid, „alcatel pe touch şi cu butoane”, iar altul e pus pe distracţie şi caută „cea mai tare manea”.

Haosul total se instalează când intrăm în zona mărcilor de lux, grupate în categoria „Brandu’ Mare„. „Ceas de damă fosilă” (Fossil), „parfum cristian dihor” (Dior), „gimi cho” (Jimmy Choo) sau „chelvin cline” (Calvin Klein) sunt în umbra fabuloasei căutări şi câştigătoare a secţiunii, „cocos sanel” (Coco Channel).