Preot acuzat că le-a făcut avansuri enoriaşelor. „Vorbeam, a sărit pe mine, m-a muşcat de buză”

La Bohotin, judeţul Iaşi, s-a iscat un adevărat "război" între localnici şi preotul din sat. Problemele nu sunt de ieri, de azi, ci datează din 1989, când el a ajuns în sat. Dar în ultima vreme problemele s-au agravat. Locuitorii din Bohotin spun că părintele a început să le facă avansuri femeilor şi fetelor tinere din sat. Oamenii sunt scandalizaţi de comportamentul preotului, iar unii dintre ei refuză să mai meargă la spovedanie.

RomaniaTV.net
18 sept. 2012, 09:59
Preot acuzat că le-a făcut avansuri enoriaşelor. „Vorbeam, a sărit pe mine, m-a muşcat de buză”

Localnicii din Bohotin cred că ar fi mult mai uşor pentru toată lumea dacă preotul ar pleca, însă părintele nici nu vrea să audă. El este acuzat de localnici că este afemeiat, că păcătuieşte şi că nu merită să îmbrace haina preoţească.

Mai multe tinere susţin că părintele le-a făcut avansuri şi chiar au povestit cu lux de amănunte ce li s-a întâmplat. Acestea susţin că preotul a încercat să le pipăie sau să le sărute şi, culmea, face acelaşi lucru şi cu femei mature, căsătorite.

Stând de vorba cu preotul, dintr-o dată a sărit pe mine. Am rămas tâmpită! A încercat să mă sărute şi m-a muşcat  de buză. Mi-a spus: „Te rog frumos să nu spui la nimeni. Dacă vei spune, o să te blestem” „, a spus una dintre enoriaşe.

„Stăteam în faţa preotului, când s-a apropiat de mine şi mi-a băgat limba în gură. A pus mâna pe mine, a început să mă pipăie, să-mi spună că mi-au crescut sânii, că am mai slăbit la picioare, că arat bine„, au spus alte localnice din Bohotin.

Preotul susţine însă că este nevinovat şi că tot acest „război” a fost creat pe considerente politice.

O comisie de la Mitropolie va ancheta cazul, în urma numeroaselor sesizări primite de la localnicii din Bohotin, care preferă să meargă la bisericile din alte sate decât să mai calce pragul lăcaşului în care slujeşte cel care le face de ruşine nevestele şi fiicele.