Preot care predă religia într-o şcoală, acuzat că înjură şi jigneşte copiii VIDEO

Un preot din Constanţa, care predă la o şcoală generală din oraş, este acuzat de mai mulţi părinţi că le-a înjurat copiii.

06 feb. 2013, 21:21

Profesorul de religie de la Şcoala Generală numărul 39 „Nicolae Tonitza” din Constanţa se află în centrul unui scandal uriaş, după ce mai mulţi părinţi l-au acuzat că i-ar fi înjurat pe elevii de clasa a V-a la care predă.

Scandalul a izbucnit după ce unul dintre părinţi a trimis o scrisoare anonimă la presa locală în care a povestit că preotul Viorel Georgescu a venit nervos la şcoală şi s-a răzbunat pe elevi.

„Copiii au spus că au fost jigniţi de domnul profesor într-una din orele de religie, că li s-a spus handicapaţi, proşti. Iniţial, profesorul a negat şi a spus apoi că nu se va mai întâmpla şi că a avut o ieşire nervoas”, a declarat directorul şcolii, Nicoleta Cornescu.

CITEŞTE ŞI: VIOLENŢĂ ÎN ŞCOALĂ. Elev lovit de preot la ora de religie VIDEO

Deşi preotul admite că a greşit, spune că nu i-a înjurat sau jignit niciodată pe elevi: „Mi-am ieşit din fire, am ridicat tonul, atât. Niciodată nu am folosit acele cuvinte”.

„Ştiu că a fost o situaţie neplăcută spre sfârşitul semestului I, s-au luat măsurile de rigoare. Nu s-a mai repetat de atunci şi mă miră această amploare pe care au luat-o lucrurile”, a punctat Daniela Stan, inspector şcolar de religie.

Întregul scandal a ajuns în discuţia Consiliului Profesoral, iar preotul a fost avertizat verbal.

Conducerea şcolii vrea acum să afle cine este părintele care a făcut publică problema, motiv pentru care a convocat la şcoală toţi părintii elevilor din clasa a V-a B, unde ar fi avut loc incidentul.