Preot încarcerat pentru uciderea unei minore cere despăgubiri uriaşe pentru că preţurile produselor comercializate în magazinul închisorii sunt prea mari

Laurențiu Aspru, fost preot care săvârşeşte pedeapsa cu închisoarea în Penitenciarul din Arad pentru uciderea unei minore, în 2015, cere despăgubiri de 1 milion de euro pentru că produsele comercializate de magazinul penitenciarului sunt prea scumpe, iar unele produse sunt de calitate îndoielnică.

07 iul. 2021, 13:05
Preot încarcerat pentru uciderea unei minore cere despăgubiri uriaşe pentru că preţurile produselor comercializate în magazinul închisorii sunt prea mari

Un preot încarcerat are mai multe nemulţumiri legate de regimul din închisoarea unde îşi săvârşeşte pedeapsa. Acesta a fost condamnat definitiv, în 2016, după ce a omorât o minoră într-un apartament din Mamaia.

Printre problemele pe care le-a semnalat în plângerea înaintată instanţei se află și cea legată de produsele comercializate de magazinul penitenciarului, care sunt prea scumpe şi, unele dintre ele, contrafăcute, informează replicaonline.ro. Aspru este nemulţumit de faptul că acestor produse li se aplică un adaos între 0-200%, iar unele au calitate îndoielnică sau sunt expirate, etichetele fiind rupte parţial, iar data expirării nefiind vizibilă.

Pentru acest aspect, solicită despăgubiri de 1 milion de euro. Alte 10 milioane de euro le solicită pentru alte nereguli constatate de el, pentru toată perioada de detenție executată până în prezent.

Citeste si Bătaie cu scaune la o terasă din centrul Timișoarei, între două clanuri de romi. Scandalagiii au fugit până a ajuns Poliţia. VIDEO

Preot încarcerat pentru uciderea unei minore, nemulţumit de regimul de detenţie

Laurențiu Aspru se plânge că, de când a intrat în închisoare, s-a confruntat cu o listă lungă de probleme pentru care acum cere despăgubiri. Iată câteva dintre acestea:

  • stă în celulă cu mai mulți deținuți, toți fumători;
  • nu beneficiază de cei 4 m de spațiu prevăzuţi de lege;
  • în celulă sunt ploșnițe și gândaci;
  • dimensiunile și caracteristicile paturilor sunt neconforme;
  • iluminarea artificială și ventilația sunt necorespunzătoare fiind umezeală, mucegai și mirosuri urâte;
  • nu există duș cu apă caldă în cameră și wc separat;
  • temperatura din cameră este de 19 grade în sezonul rece;
  • nu beneficiază de asistență medicală;
  • nu poate face sport zilnic aşa cum i-a recomandat medicul.

Magistrații Judecătoriei Arad nu au fost, însă, de părere că problemele semnalate de deţinut sunt atât de importante, astfel încât i-au respins plângerea și contestația.

Respinge contestaţia formulată de condamnatul Aspru Laurenţiu Constantin, în prezent aflat în executarea pedepsei în Penitenciarul Arad, împotriva încheierii judecătorului de supraveghere a privării de libertate delegat la Penitenciarul Arad, cu numărul 932 din data de 30 decembrie 2020 pronunţată în dosarul numărul 900/2020”, potrivit minutei judecătorești.

În 2015, preotul Laurenţiu Aspru din Bistriţa Năsăud a agăţat o fată pe internet. Aceasta i-ar fi spus că are 20 de ani. Ulterior, cei doi şi-au dat întâlnire într-un apartament închiriat din Mamaia. După consumarea actului sexual, nu s-au mai înţeles asupra tarifului. În urma acestei neînţelegeri, fata de 15 ani l-a amenințat că-l va reclama la Poliție pentru că a întreținut relații sexuale cu o minoră. Bărbatul și-a pierdut cumpătul și a strangulat-o cu cablul de la fierul de călcat.

Criminalul le-a mărturisit procurorilor că şi-a dorit o partidă de sex, dar că, într-un „moment de nebunie”, a ucis-o pe minoră.

Citeste si Pericolul din pereții caselor. Gazul radioactiv pe care-l inhalează cei care locuiesc în clădiri reabilitate termic