Preot mort de embolie pulmonară. Avea 39 de ani şi ieşise pozitiv la testul COVID

Preotul Alin Pășcuța din localitatea bihoreană Sânmartin a încetat din viaţă la 39 de ani. În comuna în care slujea, s-au decretat trei zile de doliu.

06 ian. 2021, 12:17
Preot mort de embolie pulmonară. Avea 39 de ani şi ieşise pozitiv la testul COVID
Preotul Alin Pășcuța din Sânmartin, Bihor. Sursa FOTO: Facebook

Preot mort de embolie pulmonară. Preotul Alin Pășcuța din comuna Sânmartin a încetat din viaţă în ajunul Bobotezei, din cauza unei embolii pulmonare, informează bihon.ro. Acesta fusese depistat cu coronavirus în urmă cu cinci săptămâni. În ultimele zile, preotul se simţise mai bine, după cum le declarase celor apropiaţi, astfel încât decesul lui i-a luat pe toţi prin surprindere.

Duhovnicul era tatăl unei fetiţe. Vestea decesului preotului a declanșat un val de reacții pe rețelele de socializare, enoriaşii exprimând condoleanțe față de familia îndoliată.

Preot mort de embolie pulmonară. Trei zile de doliu în localitatea unde slujea

De Buna Vestire, părintele ar fi împlinit 40 de ani.

Este o tragedie. Plânge lumea pe stradă de când s-a aflat că preotul Alin Pășcuța a încetat din viață în urma unei embolii pulmonare. Era internat în spital de 5 săptămâni în urma infecției cu coronovirus. Acum două zile am vorbit cu el, se pregătea să vină acasă. Vestea morții a fost un șoc pentru toată lumea”, a declarat primarul Cristian Laza pentru sursa citată.

Citeste si Bătrână infectată cu covid, sărbătorită de medici la 94 de ani. Momente emoţionante la Spitalul de la Leţcani

Preotul Alin Pășcuța este fiul fostului preot din Sânmartin și de numele aceste familii se leagă ctitoria bisericii din Sânmartin. În aceste condiții, primarul Cristian Laza a convocat Consiliul Local Sânmartin pentru a declara trei zile de doliu local în comună, în memoria preotului paroh Alin Pășcuța de la Parohia Ortodoxă „Buna Vestire”.

„Primarul Cristian Laza a convocat azi, de la ora 13:00, Consiliul Local Sânmartin pentru a declara zilele de 05,06 și 07 ianuarie 2021 zile de doliu local în comuna Sânmartin, în memoria iubitului preot paroh Alin Pășcuța de la Parohia Ortodoxă „Buna Vestire” din Sânmartin. În aceste zile vor fi interzise desfășurarea activităților cultural-artistice sau sportive pe raza comunei Sânmartin. Bunul Dumnezeu să-l odihnească!”, este anunţul postat pe pagina de socializare a Primăriei Sânmartin.