Preot român mort subit în Italia! Comunitatea de români e în șoc

E doliu în comunitatea de români din Italia! Părintele Nicolae Adrian Dumitrășconiu s-a stins subit din viață.

29 ian. 2022, 16:09
Preot român mort subit în Italia! Comunitatea de români e în șoc

Părintele a fost condus pe ultimul drum de toți cei care l-au cunoscut și apreciat.

Timp de patru ani, părintele Nicolae a fost oaspete al locuitorilor din Maiori, care și-au arătat apropierea prin numeroase acte de generozitate. După această aventură, din păcate, sănătatea i-a jucat o festă urâtă, iar părintele Nicolae s-a stins din viață în spitalul din Nocera Inferioară.

Au fost clipe grele pentru cei din comunitate. Au fost nevoiți să-și ia rămas bun pentru totdeauna de la părintele Nicolae Adrian Dumitrășconiu.

Vestea tristă a fost dată de preotul paroh, părintele Nicola Mammato: „Entuziasmul de a-și petrece viața preoțească printre noi a fost frânat de sănătatea sa precară. În singurătatea spitalului, cât timp a putut, și-a trăit ultimele zile cu luciditatea de a fi ajuns la linia de sosire a vieții. Să ne rugăm pentru sufletul lui“.

Părintele Dumitrășconiu a fost hirotonit preot în data de 22 mai 1994. Din 9 ianuarie 2008 până în 9 ianuarie 2017 a fost preot misionar în Italia. În ultima perioadă se afla într-un spital din Italia, fiind diagnosticat cu cancer în fază terminală.

Preot găsit carbonizat într-o casă incendiată, în Constanţa

Un preot din județul Constanța și-a pierdut viața după ce a fost prins în flăcările care i-au cuprins casa. Potrivit unor surse, focul a fost pus intentionat.

Un preot a murit carbonizat în urma unui incendiu care a izbucnit, în noaptea de luni spre marţi, la o casă din localitatea constănţeană Petroşani. Pompierii au intervenit pentru stingerea focului timp de aproximativ cinci ore şi, conform ISU, „cauza probabilă a incendiului este acţiunea intenţionată”.

„La ora 23,46, am fost solicitaţi prin apel unic de urgenţă 112 pentru a interveni la un incendiu izbucnit la o casă pe str. Crizantemei din localitatea Petroşani. Din primele momente s-au deplasat spre locul solicitării o autospecială de stingere din punctul temporar de stingere Valea Dacilor, precum şi o autospecială de stingere şi un echipaj SMURD tip B din cadrul Gărzii 2 Chirnogeni. Incendiul se manifesta generalizat, la o casă de aproximativ 200 mp. Din păcate, în interiorul casei a fost găsită o persoană de sex masculin, decedată, carbonizată. Intervenţia s-a încheiat în jurul orei 04,35”, a transmis ISU „Dobrogea”.

 


loading...
Partenerii noștri