Preot suspendat pentru că le făcea avansuri enoriaşelor. Bărbatul făcea gesturi obscene şi avea un limbaj vulgar

Preotul Constantin Eusebiu Negrea, parohul bisericii ortodoxe românești de pe via dell’Istria din orașul italian Trieste, a fost suspendat pentru 30 de zile de Episcopia Română a Italiei, după ce a fost reclamat de două femei cărora le-ar fi făcut propuneri indecente.

19 ian. 2021, 09:12
Preot suspendat pentru că le făcea avansuri enoriaşelor. Bărbatul făcea gesturi obscene şi avea un limbaj vulgar
Preotul Constantin Eusebiu Negrea. Surse FOTO: Episcopia Italiei şi stiripesurse.ro

Preot suspendat pentru că le făcea avansuri enoriaşelor. Părintele Negrea, în vârstă de 47 de ani, a fost denunţat de două vânzătoare dintr-un centru comercial din Trieste, cărora bărbatul le făcuse avansuri. Pe una dintre ele a strâns-o în braţe cu forţa, motiv pentru care femeia a chemat poliţia. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii s-au ales cu insulte şi ameninţări.

Preot suspendat pentru că le făcea avansuri enoriaşelor

Femeile au relatat că preotul le-ar fi ameninţat că „Dacă nu veniți la slujbă, v-o trag în c…”, relatează ziarul italian Il Piccolo, citat de rotalianul.ro.

Femeile au declarat, totodată, că bărbatul frecventa de ceva vreme centrul comercial şi au existat mai multe situaţii în care acesta le-a abordat într-un mod vulgar.

Citeste si Preot de 59 de ani, găsit mort într-un canal colector de pe marginea unui drum din Suceava

Imediat ce voi avea aprobarea episcopului, ne căsătorim și facem amor”, i-ar fi spus uneia dintre ele într-o zi. Cu altă ocazie, preotul a simulat un sărut cu limba pe propria mână.

Terorizate, femeile l-au denunţat la Poliţie. „Mi-era teamă să mai plec de la muncă seara. Voiam să cer să fiu mutată în altă tură”, a spus una dintre femei, potrivit sursei citate.

Suspendat de Episcopie, preotul a intrat prin efracţie în biserică

Şi Episcopia Română a Italiei a luat măsuri împotriva preotului român, aplicând măsura suspendării acestuia timp de o lună. Într-un comunicat, Episcopia îi îndeamnă pe credincioşi să se roage pentru preotul căzut în ispită.

Se comunică tuturor credincioșilor Parohiei Învierea Domnului, din Trieste, că Părintele Constantin Eusebiu Negrea a fost suspendat din funcția de preot paroh și a fost oprit de la slujirea sfintelor slujbe, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 11 ianuarie a.c., fiind cercetat canonic pentru abaterile săvârșite.

Îi îndemnăm pe toții credincioșii Parohiei Învierea Domnului, din Trieste, să se roage pentru iertarea păcatelor și pentru sănătatea Părintelui Constantin Eusebiu Negrea, precum și pentru pocăința și mântuirea lui, căci toți suntem păcătoși și, cu toții, avem nevoie de milă și iertare de la Bunul Dumnezeu”, se arată în comunicatul emis de Episcopie.

Citeste si Preot acuzat că şi-a plagiat teza de doctorat. A copiat peste 40 de pagini din lucrarea unui coleg de altar

Revoltat de măsura luată de Episcopie împotriva sa, preotul a intrat prin efracţie în biserică, de unde a refuzat să mai iasă. Noul paroh al lăcașului de cult a solicitat intervenția forţelor de ordine, iar preotul Negrea a fugit înainte ca poliţiştii să ajungă la faţa locului. El a revenit în biserică mai târziu, îmbrăcat în civil, pentru a participa la slujbă ca simplu credincios, notează roitalianu.ro.

Preotul Eusebiu Negrea nu este la prima abatere

Aceasta nu este prima abatere a preotului Eusebiu Negrea. În ziua Paștelui Ortodox din 2020, acesta a ținut o slujbă în biserică în ciuda restricțiilor impuse de autorităţi privitoare la limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Atât parohul român, cât și cei 28 de credincioși prezenți în biserică au fost amendați pentru încălcarea normelor sanitare.


loading...
Partenerii noștri