Preotul care a scandalizat o ţară întreagă refuză să dea banii înapoi

Preotul din comuna Florești, județul Cluj, care a scandalizat o țară întreagă după ce a fost filmat în timp ce umilește o familie îndoliată, refuză să dea banii înapoi! Deși familia avea loc de veci, preotul a susținut că nu este așa și le-a cerut acestora 5000 de lei. Constrânsă, familia a făcut rost de bani, însă preotul nu a fost mulțumit. Le-a cerut celor aflați la înmormântare să-i ceară scuze public și să-i pupe mâna.

RomaniaTV.net
20 aug. 2020, 08:46
Preotul care a scandalizat o ţară întreagă refuză să dea banii înapoi

Ca să îndrepte greșeala, Andrei Andreicuț, mitropolitul Clujului, i-a cerut preotului să-și ceară scuze public față de familia îndoliată și să înapoieze acesteia cei 5.000 de lei, pretinși pentru un loc de veci.

În loc să facă asta, preotul și-a șters contul de Facebook, nici scuze publice nu și-a cerut și nici banii nu i-a înapoiat familiei pe care a umilit-o la înmormântarea rudei lor.

Reamintim că un preot din satul Tăuţi a refuzat să oficieze slujba de înmormântare, pretinzând familiei suma de 5.000 de lei. Deși familia avea loc de veci preotul a susținut că nu este așa, iar pentru a participa la înmormântare a cerut 5.000 de lei. Ulterior, preotul a susținut că femeia decedată nu și-a plătit contribuția pe 10 ani, iar cei 5.000 de lei ar reprezenta datoria față de biserică. Constrânsă, familia îndoliată a făcut rost de 5.000 de lei și i-a înmânat preotului, care a dat ordin să nu i se tragă moartei nici clopotele, potrivit ziarulclujean.ro. 

Slujba de înmormântare trebuia să aibă loc în curtea bisericii, dar ca umilința să fie completă preotul a decis ca aceasta să se țină în câmp, pe un drum comunal.

Cu 5.000 de lei în buzunar, preotul Florin Parasca a considerat că nu i-a umilit suficient pe membrii familiei. Astfel, după ce a luat banii și a acceptat să oficieze slujba de înmormântare, la începutul acesteia a cerut scuze publice de la familia moartei.

Pentru că nu era satisfăcut cu banii și scuzele verbale, Florin Parasca a cerut să-i fie pupate mâinile de față cu toți participanții la înmormântare. 

Citeşte şi Scandal uriaş la înmormântare din cauza banilor. Preotul a refuzat să oficieze slujba