Preotul Cătălin Moroșan a murit la doar 30 de ani. În urmă cu o lună înghițise o substanță toxică și era în comă

Preotul din Constanța, care a ajuns în comă la spital după ce a înghițit o substanță toxică, a murit. Mai bine de o lună medicii s-au chinuit să-i salveze viața. Preotul Cătălin Moroșan avea 30 de ani.

01 mart. 2023, 15:12
Preotul Cătălin Moroșan a murit la doar 30 de ani. În urmă cu o lună înghițise o substanță toxică și era în comă

Preot Cătălin Moroșan, care a ajuns în urmă cu aproximativ o lună la Spitalul Județean din Constanța, după ce a ingerat o substanță necunoscută, s-a stins din viață pe patul de spital. Cătălin Moroșan avea doar 30 de ani.

Cazul preotului Cătălin Moroșan a ajuns în atenția publicului după ce soția lui s-a exprimat revolta pe Facebook pentru faptul că nu i se permite transferul lui la un spital din București.

Citește și: Câți bani câștigă lunar un cerșetor la Biserică. Preotul Vasile Ioana ia atitudine: „NU le mai dați bani!”

„Încercăm de 3 zile să facem transferul la un Spital de Specialitate din București al soțului meu Pr. Moroșan Cătălin, dar ne luptăm cu morile de vânt, avem piedici la transfer“ spunea soția preotului Cătălin Moroșan.

Cătălin Ioan Moroșan-Olari a intrat în comă profundă la sfârșitul lunii ianuarie, pe fondul ingerării unei „substanțe necunoscute”. Preotul a fost internat la secția de terapie intensivă a Spitalului Județean, pe 27 ianuarie 2023.

Cătălin Moroșan s-a născut în Suceava, într-o comună aflată lângă orașul Gura Humorului. Și-a continuat studiile la Facultatea de Teologie de la Universitatea Ovidius. După ce a absolvit facultatea, s-a înscris la școala doctorală condusă de ÎPS Teodosie și a ajuns să fie omul său de încredere.

Drept dovadă a strânsei relații dintre cei doi, Teodosie a oficiat slujba la cununia religioasă a lui Moroșanu, din 2019, deplasându-se până la Gura Humorului. Tot în anul acela, la vârsta de 26 de ani, Cătălin Moroșan a fost hirotonit ca preot, iar în 2020 a fost numit paroh al Bisericii Sfântul Arhidiacon Ștefan.

La finele anului trecut, Cătălin Moroșan a fost schimbat din funcția de administrator al centrului de tratament de la Costinești, printr-o decizie din 8 decembrie 2022, care a fost publicată în Monitorul Oficial al României pe 11 ianuarie 2023. De asemenea, a fost înlocuit din funcția de paroh al Bisericii de la Gară.