Un preot de 30 de ani se zbate între viață și moarte, după ce ar fi încercat să se sinucidă. Apel către credincioși: „Merită un efort din partea noastră, e un preot minunat”

Un preot de 30 de ani se zbate între viață și moarte. A intrat în comă profundă pe după ce a înghițit o substanță necunoscută, iar medicii sunt rezervați în privința șanselor sale de supraviețuire.

07 feb. 2023, 12:13
Un preot de 30 de ani se zbate între viață și moarte, după ce ar fi încercat să se sinucidă. Apel către credincioși: „Merită un efort din partea noastră, e un preot minunat”

Preotul Cătălin Moroșan, originar din Suceava, a fost internat la secția de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Județean Constanța acum o săptămână. Familia spune că avea o stare bună și că nu a dat niciun moment de înțeles că avea să recurgă la un asemenea gest extrem.

„Pacientul beneficiază de tratament maximal în cadrul secţiei de terapie intensivă, este în stare foarte gravă în continuare, iar medicii sunt rezervaţi în ceea ce priveşte prognosticul”, a declarat Crina Kibedi, purtător de cuvânt Spitalul Județean Constanța.

Soția preotului a dezvăluit că nu știa ca acesta să fi avut supărări sau să se fi certat cu cineva.

„Nu cred că există om fără supărări sau fără probleme, dar nu ca să recurgă la un gest necugetat. Scoatem din discuție lucrul acesta. În intervalul cât a fost ieșit, eu știu că pe soțul meu l-am văzut bine când a plecat, bine când a venit și apoi i s-a făcut rău. În intervalul orar în care el a fost plecat, eu nu ştiu ce s-a întâmplat. Știu doar că a ajuns o substanţă toxică necunoscută în organismul lui”, a declarat soţia preotului.

Citește și Preot acuzat că cere suprataxă pentru botez. Reacţie uluitoare: „Ați găsit curat, căldură, praful șters, apa caldă, luminile aprinse!”

Cătălin Moroșan s-a născut în Suceava, într-o comună aflată lângă orașul Gura Humorului. Și-a continuat studiile la Facultatea de Teologie de la Universitatea Ovidius. După ce a absolvit facultatea, s-a înscris la școala doctorală condusă de ÎPS Teodosie și a ajuns să fie omul său de încredere.

Drept dovadă a strânsei relații dintre cei doi, Teodosie a oficiat slujba la cununia religioasă a lui Moroșanu, din 2019, deplasându-se până la Gura Humorului. Tot în anul acela, la vârsta de 26 de ani, Cătălin Moroșan a fost hirotonit ca preot, iar în 2020 a fost numit paroh al Bisericii Sfântul Arhidiacon Ștefan.

Acum toți cei care îl cunosc pe preot se roagă ca acesta să se facă facă bine și fac un apel la alți enoriași să facă același lucru. Cătălin Moroșan e internat la secția ATI a Spitalului Clinic Județean Constanța, din 27 ianuarie, și e în stare gravă. Medicii fac toate eforturile posibile pentru a-l salva. Preotul respiră doar cu ajutorul aparatelor, e intubat și ventilat mecanic.

Citește și Un preot apropiat al lui IPS Teodosie ar fi încercat să se sinucidă. Reacția Arhiepiscopului Tomisului după ce bărbatul a ajuns în comă la spital

”Să ne rugăm împreună pentru preotul Cătălin Ioan Moroșan, care se luptă pentru viață! Lupta este între viață și moarte! Este internat într-o situație foarte critică la Spitalul județean Constanta. Merită un efort din partea noastră pentru că este un om, un preot minunat!”, a transmis un internaut.

„Îi rugăm pe toți care văd această postare să înalțe o rugăciune pentru părintele. Îi rugăm și pe frații noștri preoți să scoată părticele, mâine, la slăvitul praznic al Întâmpinării Domnului!”, a mai spus un altul.