Preotul de la Mănăstirea Gheorghiţeni, amendat după ce Arhiepiscopul Tomisului a oficiat o slujbă unde credincioşii nu purtau măşti

Publicat: Vineri, 10 Iulie 2020 22:30 // Actualizat: Vineri, 10 Iulie 2020 22:30 // Sursa: romaniatv.net

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava l-a amendat cu 500 lei pe preotul paroh de la Mănăstirea "Acoperământul Maicii Domnului" din Gheorghiţeni, comuna Dorna Arini, după ce Arhiepiscopul Tomisului a oficiat o slujbă unde credincioşii nu purtau măşti şi nu respectau distanţa fizică.

Autorităţile din Suceava au anunţat, vineri seară, că, în urma apariţiei în spaţiul public a unor imagini video postate pe site-ul Arhiepiscopiei Tomisului şi care surprind o slujbă oficiată de Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului la o biserică din localitatea Dorna Arini, judeţul Suceava, a fost constituită şi deplasată la faţa locului o echipă mixtă formată din poliţişti şi personal DSP Suceava.

"Poliţiştii au constatat că procesiunea religioasă a avut loc în noaptea de 08/09 iulie între orele 23.30-02.30. A participat un sobor de preoţi din Constanţa şi IPS Teodosie şi preotul paroh al bisericii de la Dorna Arini. De asemenea, au participat circa 45-50 de enoriaşi. Deşi sunt amplasate afişaje privind obligativitatea respectării distanţării sociale şi portul măştii de protecţie, aceste măsuri nu au fost organizate eficient de administraţia lăcaşului de cult", au precizat reprezentanţii ISU Suceava.

Citeşte şi: Arhiepiscopia Tomisului anunţă clasarea unei plângeri penale pe numele IPS Teodosie pentru împărtăşanie cu aceeaşi linguriţă

Arhiepiscopul Tomisului a fost prezent, miercuri seara, la Mănăstirea "Acoperământul Maicii Domnului" din Gheorghiţeni, Dorna Arini, din judeţul Suceava, unde a oficiat Liturghia Sfântul Ioan Gură de Aur. 

Slujba a fost transmisă pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului, iar pe imagini se poate observa cum zeci de credincioşi nu poartă mască şi stau foarte apropiaţi unii de ceilalţi. De asemenea, la un moment dat, Arhiepiscopul Tomisului împărtăşeşte mai mulţi copii.

Potrivit datelor de pe site-ul lăcaşului de cult, aşezământul monahal "Acoperământul Maicii Domnului" a fost ridicat de către Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, născut pe acele meleaguri, iar ctitorii mănăstirii sunt părinţii înaltului ierarh.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8358
RON
15 Aug
noapte 19 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H