Preotul Ionel Vrăjitoru a murit. Era unul dintre cei mai iubiţi şi apreciaţi din Suceava

Preotul Ionel Vrăjitoru, din Liteni, judeţul Suceava, a murit. Era unul dintre cei mai iubiţi şi apreciaţi din zona Bucovinei, ajutând la pictarea paraclisului din incinta Spitalului Municipal Dorohoi.

28 apr. 2021, 09:57
Preotul Ionel Vrăjitoru a murit. Era unul dintre cei mai iubiţi şi apreciaţi din Suceava
Preotul Ionel Vrăjitoru a murit

Preotul Ionel Vrăjitoru a murit dimineață, la vârsta de 77 de ani, lăsând în urmă multe regrete. Părintele Ionel, născut pe 1 aprilie 1944, era pensionar și slujea la Altar alături de fiul său, pr. paroh Claudiu Vrăjitoru.

Citeşte şi: Mărturiile cutremurătoare ale unui preot care se roagă la căpătâiul pacienților din ATI: Este un fel de întâlnire cu imaginea iadului

A fost un părinte extrem de cunoscut în Biserica Ortodoxă, la el apelând inclusiv credincioși din județul Botoșani.

A început si el drumul „urcușul” spre lăcașurile „unde nu este întristare nici suspin”, ci „viață fără de sfârșit”. Un om bun, un Preot cunoscut în toată țara. L-am cunoscut si eu încă din anii studenției de acum peste 30 de ani in urmă… Eu fiind coleg și prieten cu un nepot de-al lui. Un fin psiholog!

Un Preot elegant si plăcut. Un om generos! Am slujit deseori cu el. M-a ajutat să pictez paraclisul din incinta Spitalului Municipal din Dorohoi. Dumnezeu să-l odihnească in pace pe Parintele Ionel. Transmitem sincere condoleanțe Doamnei Preotese cât si Părintelui Claudiu – fiul său„, spune părintele Teodor Ciurariu.

Preotul Ionel Vrăjitoru a murit

Primarul comunei Liteni, Tomiță Onisii, a spus că plecarea la cele veșnice a părintelui Ionel Vrăjitoru este o mare pierdere pentru comunitate. „A fost un om echilibrat, diplomat, un bun psiholog, știa cum să vorbească cu fiecare om care-i cerea ajutorul.

A contribuit mult la ridicarea bisericii din satul Vercicani, dar a fost un bun duhovnic și un bun organizator al bisericii unde a slujit toată viața. Îl căutau oameni din toată țara, ceea ce mă face să cred că nu degeaba.

Este o pierdere foarte mare pentru noi. Ne-a fost un sprijin mereu și ne va lipsi foarte mult. Era activ. Un om al acțiunii. În ultimele zile am înțeles că s-a simțit puțin mai slăbit. Asta a fost voia lui Dumnezeu. O să-i păstrăm veșnic amintirea și o să-l pomenim mereu în rugăciuni. Condoleanțe și familiei, soției și celor doi copii”, a fost mesajul primarului Tomiță Onisii, potrivit Monitorulsv.ro.