Mărturiile cutremurătoare ale unui preot care se roagă la căpătâiul pacienților din ATI: Este un fel de întâlnire cu imaginea iadului

Un preot din Craiova se roagă la căpătâiul pacienţilor internaţi la ATI şi povesteşte coşmarul prin care aceştia trec din cauza coronavirusului. Părintele este martor la suferinţa şi disperarea bolnavilor, dar şi la neputinţa medicilor. Preotul recomandă tuturor să se vaccineze pentru a scăpa de virusul care ne-a dat lumea peste cap.

27 apr. 2021, 09:46
Mărturiile cutremurătoare ale unui preot care se roagă la căpătâiul pacienților din ATI: Este un fel de întâlnire cu imaginea iadului
Mărturiile cutremurătoate ale unui preot care se roagă la căpătâiul pacienților din ATI: Este un fel de întâlnire cu imaginea iadului

Mărturiile cutremurătoare ale unui preot care se roagă la căpătâiul pacienților din ATI. Părintele Marcel Răduţ Selişte povesteşte că secţiile ATI COVID seamănă cu imaginea iadului. Preotul descrie coşmarul prin care trec bolnavii de coronavirus.

Mărturiile cutremurătoare ale unui preot care se roagă la căpătâiul pacienților din ATI

Citeşte şi EXCLUSIV Drama copiilor care îşi îngroapă părinţii morţi de COVID, mărturii cutremurătoare: „Era în doi saci, avea ochii deschişi şi gura deschisă”

Preotul Marcel Răduț Seliște lucrează de un deceniu la Spitalul Județean din Craiova.

„Vă mărturisesc că este un fel de întâlnire cu imaginea iadului. Un iad în care sunt totuși nişte fiinţe care luptă pentru a-i salva pe cei aruncaţi în acest iad, pe bolnavii infectaţi cu acest coronovarirus. Sunt colegii mei, medicii şi asistentele care luptă în fiecare pentru a-i salva pe aceşti bolnavi”, povesteşte preotul, potrivit Digi 24. 

Părintele spune că momentele în care este chemat la ATI sunt cele mai grele. Și, de fiecare dată când îmbracă echipamentul de protecţie, spune în gând o rugăciune și pentru doctori.

„Este extrem de greu să porți acel costum. Eu îl port 2-3 ore cât stau în ATI Covid-19, dar mă gândesc la colegii mei care stau cel puțin opt ore în acel costum și mai trebuie să facă și procedurile medicale. Vă spun că e cumplit!

M-a marcat profund întâlnirea duhovnicească în spovedanie şi împărtăţanie cu un om tânăr. Cu un anumit zel de pregătire, un inginer IT-ist, care din care păcate a apelat prea târziu la ajutorul medical. A venit cu plămânii foarte afectaţi. Şi a avut totuşi voinţa sufletească să solicite preot, m-am prezentat, s-a mărturisit, un om care a luptat până la capăt cu boala, un om pentru care s-au făcut eforturi dar, din păcate, a venit… prea târziu”, povesteşte preotul.

Părintele a trecut şi el prin boală de două ori, însă, din fericire a făcut forme uşoare.

„O dată anul trecut, însă anul trecut, vorbind cu medicul care m-a tratat, lucrurile erau la început, nu prea ştia nimeni despre ce e vorba. Am amânat o zi să merg să mă internez, nu a fost o situaţie gravă trebuie să subliniez, a fost ca un fel de răceală puternică”, spune preotul.

Mesajul pe care părintele îl transmite oamenilor este că pandemia trebuie privită ca pe o lecție, din care fiecare avem de învățat. Să fim mai îngăduitori, cu mai multă grijă pentru cei de lângă noi și mai responsabili.

Citeşte şi Românii vaccinați cu AstraZeneca fac mărturii ȘOCANTE. ”Nu doresc nimănui să treacă prin ce am trecut eu”