Preot român, mort de Covid. În urmă cu o lună își înmormântase mama

Preotul român Ion Ciuraru a murit la secția de Terapie Intensivă a spitalului din Assisi. El a pierdut lupta cu COVID-19, la doar o lună după ce și-a îngropat mama.

13 oct. 2021, 12:46
Preot român, mort de Covid. În urmă cu o lună își înmormântase mama

Părintele Ion Ciuraru a murit la 54 de ani, în Italia. Preotul român avea Covid și lupta cu boala de săptâmâni întregi. Preotul catolic Ion Ciuraru, custodele Sfintei Mănăstiri din Assisi (Umbria), a decedat la secția de Terapie Intensivă a spitalului din Assisi. Era bolnav de Covid-19, iar marți, 12 octombrie, trupul său n-a mai putut lupta cu boala, informează sanfrancescopatronoditalia.it, citat de stiridiaspora.ro.

Preotul Liviu Galaction Munteanu, martir al temniţelor comuniste, va fi canonizat. Scriitorul Dan Ciachir: „Prin jertfa lor, preoţii martiri ar trebui puşi înaintea părintelui Arsenie Boca”

„Marţi, 12 octombrie 2021, în jurul orei 8.30, în vârstă de 54 de ani, a trecut la cele veşnice pr. Ion Ciuraru, fiind internat la secţia de terapie intensivă a spitalului din Perugia”, a transmis Episcopia Romano-Catolică de Iași.

De săptămâni întregi, preotul român lupta împotriva virusului care i-a provocat în cele din urmă moartea, la vârsta de numai 54 de ani.

La începutul lunii septembrie, preotul Ciuraru și-a îngropat mama. „Dumnezeu să te fericească iubita noastră mamă! Drumul spre cer ți l-ai croit din bobitele de Rozariu, depanate zilnic printre degetele tale, de aceea avem convingerea că Preacurata Fecioară Maria te va conduce cât mai curând în brațele Fiului Ei preaiubit! Inimile noastre lăcrimiaza de durerea despărțirii, dar ne mângâiem cu speranța că în cer ești fericită împreună cu tata și cu toți cei dragi pe care i-ai reîntâlnit!”, scria preotul în septembrie pe Facebook.

Preotul Cătălin Corogeanu, fratele fostului călugăr Daniel Corogeanu de la Mănăstirea Tanacu, implicat într-un accident teribil. A intrat cu maşina într-un stâlp pe care l-a dărâmat. VIDEO

Potrivit Catholica.ro, Pr. Ion Ciuraru s-a născut la data de 18 august 1967, în comuna Valea Seacă, jud. Bacău. A urmat școala primară și gimnazială în comuna natală, după care a frecventat Școala de cantori de la Iași. În 1990 este admis în Postulandatul franciscan din localitatea Nisiporești, iar în luna octombrie a aceluiași an, intră în Noviciatul franciscan din localitatea Luizi-Călugăra, jud Bacău, pe care îl încheie cu profesiunea simplă, la data de 18 septembrie 1991.

În anii care au urmat, 1991-1996, și-a continuat formarea filosofică și teologică la Institutul Teologic Franciscan din Roman și la Facultatea Pontificală „Sfântul Bonaventura” din Roma. La 8 septembrie 1995 face profesiunea solemnă, intrând definitiv în Ordinul Fraților Minori Conventuali. A fost sfințit preot la 22 iunie 1997 la Roman, de către PS Petru Gherghel, Episcop de Iași. După hirotonire s-a reîntors la Roma pentru a-și finaliza studiile de specializare în Teologie Morală la Academia Alfonsiana, din cadrul Universității Pontificale Lateran. În perioada 1998-1999 a fost guardian al Conventului „Sf. Francisc din Assisi” din Roman și profesor de Teologie Morală la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din aceeași localitate.

În perioada 2000-2008 a fost Ministru provincial al Provinciei „Sf. Iosif” a Fraților Minori Conventuali din România. După expirarea mandatului de Ministru provincial, între anii 2008-2017 a activat în comunitățile din Rivotorto și Sacro Convento din Assisi (Italia), având responsabilitățile de secretar și vicar custodial. În 2017 s-a reîntors în țară fiind numit paroh al Parohiei „Nașterea Sf. Fecioare Maria” din localitatea Hălăucești, jud. Iași. La 1 septembrie 2020 a primit din partea superiorilor obediența pentru Sacro Convento din Assisi.

Mulțumindu-i Domnului pentru darul părintelui Ion, îl rugăm să îl primească în rândul slujitorilor săi în patria cerească. Sfânta Liturghie de înmormântare va avea loc joi, 14 octombrie 2021, la ora locală 14.30 (15.30 în România), în Bazilica Inferioară „Sfântul Francisc” din Assisi, conform dorinței părintelui răposat, după care trupul neînsuflețit va fi așezat în cimitirul din Assisi. (fr. Francisc-Lucian Ghervase, secretar provincial).


loading...
Partenerii noștri