Preotul ucis la Focşani, înmormântat în curtea bisericii Sf. Ioan Botezătorul

Preotul Tudor Marin, ucis la Biserica "Sf. Ioan Botezătorul" din Focşani, a fost înmormântat, marţi, în spatele lăcaşului de cult, în prezenţa a peste o mie de oameni.

RomaniaTV.net
18 iun. 2012, 13:45
Preotul ucis la Focşani, înmormântat în curtea bisericii Sf. Ioan Botezătorul

Preotul Tudor Marin, care a slujit timp de peste 20 de ani la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Focşani, a fost înmormântat cu Sfânta Evanghelie pe piept. Slujba de înmormântare a părintelui Tudor Marin a fost oficiată de un sobor de 50 de preoţi, condus de Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, Epifanie Norocel.

La ceremonia religioasă au participat peste o mie de persoane şi autorităţi locale, sicriul cu trupul neînsufleţit fiind depus, pe durata slujbei, într-un cort amplasat în faţa bisericii, unde oamenii au adus flori şi lumănări.

Preotul a fost înmormântat în spatele Bisericii „Sfântul Ioan Botezătorul” după ce familia acestuia a primit avizele necesare în acest sens de la toate instituţiile abilitate.

Crima de la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” aflată în Piaţa Unirii din Focşani a avut loc, sâmbătă, în jurul orei 10.30, la scurt timp după slujbă, când în lăcaşul de cult mai rămăseseră doar preotul Tudor Marin şi femeia care vindea lumânări, aceasta fiind, de altfel, singurul martor.

Familia preotului şi enoriaşii şi-au exprimat dorinţa ca preotul să fie înmormântat în curtea bisericii „Sfântul Ioan Botezătorul”. Lăcaşul de cult însă nu are cimitir şi este monument istoric, astfel că a fost nevoie de avize de la Primărie, de la Direcţia pentru Cultură şi de la Direcţia pentru Sănătate Publică (DSP) Vrancea.

În acest sens, luni, membrii familiei au depus cereri pentru a obţine avizele necesare.