Preotul ucis la Focşani va fi înmormântat marţi

Preotul Tudor Marin de la biserica "Sfântul Ioan Botezătorul" din Focşani, ucis sâmbătă, la scurt timp după slujbă, va fi înmormântat marţi dimineaţă, familia dorind ca parohul să fie înhumat în curtea lăcaşului de cult, în acest sens urmând să depună cereri pentru obţinerea avizelor necesare.

RomaniaTV.net
17 iun. 2012, 16:09
Preotul ucis la Focşani va fi înmormântat marţi

Familia preotului şi enoriaşii doresc ca preotul să fie înmormântat în curtea bisericii „Sfântul Ioan Botezătorul”. Lăcaşul de cult însă nu are cimitir şi este monument istoric, astfel că este nevoie de avize de la Primărie, de la Direcţia pentru Cultură şi de la Direcţia pentru Sănătate Publică (DSP) Vrancea.

În acest sens, luni, membrii familiei vor depune cereri pentru a obţine avizele necesare.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al preotului Tudor Marin a fost adus, duminică după-amiază, la biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din municipiul Focşani, unde zeci de persoane, dar şi membrii familiei preotului, au participat la o slujbă.

Preotul Tudor Marin, parohul Bisericii „Sfântul Ioan Botezătorul” din Focşani, sfinţea la acest lăcaş de cult din 1990, imediat după revoluţie, când biserica a fost redeschisă, ea fiind închisă în perioada regimului comunist.

Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Piaţa Unirii Focşani este monument istoric, fiind construită în urmă cu 352 de ani şi funcţionând ca biserică în cadrul unei mănăstiri.

Preorul Tudor Marin era singurul care slujea la această biserică, el fiind cel care refăcut în totalitate lăcaşul de cult, care în ultimii ani a fost refăcut inclusiv pe exterior. Tot preotul Tudor Marin este şi cel care a reînfiinţat corul bisericii.

El avea doi copii, între care şi o fiică, soţia liderului sindical Vasile Marica.

Enoriaşii spun că Tudor Marin, în vârstă de 69 de ani, era unul dintre cei mai apreciaţi şi iubiţi preoţi din Focşani, el ajutându-i pe enoriaşi şi implicându-se în problemele lor.

Crima de la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” aflată în Piaţa Unirii din Focşani a avut loc, sâmbătă, în jurul orei 10.30, la scurt timp după slujbă, când în lăcaşul de cult mai rămăseseră doar preotul Tudor Marin şi femeia care vindea lumânări, aceasta fiind, de altfel, singurul martor.

Femeia spunea, sâmbătă, că în cursul acestei zile atacatorul a venit de două ori în biserică, fiind îmbrăcat cu o cămaşă neagră. Ea afirma că a doua oară când a venit bărbatul a mers la preot, spunându-i că vrea să îi explice citate din Biblie.

„Avea nişte foi în mână. Părintele nu a apucat să se uite. Nu era nici lumină în biserică. L-am văzut apoi pe bărbat fugind, mi-am dat seama că se întâmplase ceva rău, am început să ţip. Părintele a apucat să ajungă lângă uşa bisericii, unde s-a prăbuşit. Era plin de sânge”, povestea femeia.

La scurt timp, la faţa locului a ajuns o ambulanţă, însă echipajul medical nu l-a mai putut salva pe preot.

Principalul suspect în cazul uciderii preotului, un bărbat de 30 de ani, a fost prins de poliţişti, sâmbătă noapte, în apartamentul său din municipiul Focşani. Iniţial, el a fost reţinut de procurorii Parchetului Tribunalului Vrancea, sub acuzaţia de omor calificat, iar duminică după-amiază, magistraţii Tribunalului Vrancea au emis mandat de arestare preventivă, pentru 29 de zile, pe numele său.