Părintele Vasile Ioana e fan Lionel Messi: „Smerenia a câștigat!”. Avertismentul preotului, pentru suporterii fanatici

Părintele Vasile Ioana a urmărit cu sufletul la gură finala Campionatului Mondial din Qatar, dintre Argentina și Franța. Randamentul lui Lionel Messi l-a impresionat cel mai tare pe celebrul preot.

23 dec. 2022, 22:32
Părintele Vasile Ioana e fan Lionel Messi: „Smerenia a câștigat!”. Avertismentul preotului, pentru suporterii fanatici

Pe lângă talentul cu mingea, Lionel Messi excelează în modestie și spiritul de echipă, a remarcat părintele.

„Messi e un om smerit, care iubește munca. Omul ăsta a reușit performanța asta extraordinară și toată lumea îl iubește. (…) Cu ce excelează Messi și pentru ce aduc un cuvânt de laudă acestui om? Pentru smerenia lui!

(…) Ceea ce credința noastră creștină spune mereu este să tragem toți pentru un demers. Ei, la Argentina am văzut acum faptul că nu a fost despre Messi! Messi a împărțit dragoștea lui și știința lui fotbalistică întregii echipe. Smerenia a câștigat. De aceea, eu cred că ar trebui să învățăm această lecție despre smerenie și munca asiduă”, a declarat „preotul influencer”, pentru GSP.

 

Părintele Vasile Ioana: „Nu pot să nu remarc crucea lui Messi!”

 

În plus, Vasile Ioana apreciază faptul că superstarul argentinian merge la joc de fiecare dată cu gândul la Dumnezeu.

„Nu pot să nu remarc crucea lui, cum se închina el. Ați văzut că el se închina, da? Și ducea mâinile la cer. Această poziție – Messi cu mâinile sus la cer – definește lecția pe care o dă un sportiv: ‘Mulțumesc, Doamne, că m-ai inspirat să trec de fundaș, să înscriu un gol’.

Mâinile lui Messi ridicate la cer arată credința vie a lui în Dumnezeu, care l-a inspirat. Adică, nu e despre el, ci despre faptul că Dumnezeu îți dă ceva, un dar, alături de efortul fizic pe care tu îl faci(…) Deci, până la urmă, Dumnezeu a făcut diferența. Mâinile acelea lui Messi – ‘Mulțumesc, Doamne!’ – au făcut ca niciun argentinian să nu rateze”, a mai punctat preotul creștin ortodox.

 

Preotul Vasile Ioana: „Să nu ne închinăm la idoli!”

 

Totuși, Vasile Ioana avertizează microbiștii: nicio ființă de pe Pământ nu trebuie comparată cu Dumnezeu.

„Noi toți ne-am uitat la finală și aș putea să spun că este un gest foarte frumos să-l admiri pe Messi. Dar în momentul în care te apleci lui ca unui Dumnezeu, e greșit! Adică, acolo se vede că omul ăla a uitat cine e Dumnezeu. Messi, însuși, știe că nu el este Dumnezeu și de aceea ridică mâinile (…)

Apare pericolul închinării la idoli dacă dai totul numai numai acestei zone existențiale. Cred că sportul trebuie să fie doar parte din viața ta și să nu fie chiar totul, că, totuși, Dumnezeu ți-a dat demnitate umană, ți-a dat suflet ca să-l ridici la cer, ți-a dat o familie să dăruiești. Ferice de cei care au câștigat bani și au dăruit”, a mai punctat Vasile Ioana, pentru sursa citată.