Preotul Vasile Ioana explică de ce sărbătorirea Sfântului Valentin de către cuplurile necăsătorite este un păcat uriaş: „Este sfântul iubirii legiuite, nu al iubirii desfrânate”

Ziua de 14 februarie este o zi de mare însemnătate pentru îndrăgostiţi. Valentine's Day e sărbătorit de foarte multe cupluri, indiferent de vârstă. Biserica, însă, nu este de acord cu această sărbătoare de import din mai multe considerente. Unul dintre ele, poate cel care cântăreşte cel mai greu, l-a explicat părintele Vasile Ioana.

13 feb. 2022, 15:54
Preotul Vasile Ioana explică de ce sărbătorirea Sfântului Valentin de către cuplurile necăsătorite este un păcat uriaş: „Este sfântul iubirii legiuite, nu al iubirii desfrânate”

Preotul Vasile Ioana spune că Biserica nu sărbătoreşte iubirea doar într-o singură zi din an, ci în fiecare zi, şi asta întrucât iubirea este viaţa.

De ce nu sărbătorim noi Valentine’s Day? Vreau să vedem înșelarea în care se află unii care nu știu ce este, pe de-o parte, o sărbătorire și, pe de altă parte, de ce biserica nu sărbătorește iubirea doar într-o zi. Iubirea este viața noastră și nu poți să spui că sărbătorești dragostea o zi pe an. Noi trăim iubirea în fiecare zi, iar bunul creștin nu poate trăi fără să iubească. Deci noi nu putem să trăim fără să iubim și totuși nu sărbătorim Valentine’s Day”, a zis preotul Vasile Ioana, potrivit dcnews.ro

Preotul Vasile Ioana explică de ce Sfântul Valentin ar trebui celebrat doar de cei căsătoriţi

Părintele explică apoi şi de ce este total greşit ca cei necăsătoriţi să-l sărbătorească pe Sfântul Valentin. Acest sfânt săvârşea cununii în taină, motiv pentru care a devenit un protector al familiilor căsătorite.

Citeste si Motivul pentru care se dăruiesc trandafiri roșii de Valentine’s Day. Orice român trebuie să țină cont de acest lucru

”Sfântul Valentin a fost un preot care locuia undeva lângă Roma, între 213-270, în vremuri de persecuție. Împăratul Claudius avea campanii militarii și a descoperit că bărbații necăsătoriți sunt mult mai puternici în luptă decât bărbații căsătoriți. Descoperind asta, împăratul a interzis căsătoriile astfel încât toți tinerii să meargă la luptă și să poată câștiga toate campaniile militare. În fața acestei realități, preotul Valentin îi cununa în taină.

A cununat sute și sute de cupluri care se iubeau, dar pentru că nu voiau să păteze iubirea, el îi căsătorea. Împăratul a auzit ce făcea, l-a băgat în temniță și astfel, Valentin a murit. Sfântul Valentin este sfântul iubirii legiuite, nu al iubirii desfrânate și fără angajamente. Sfântul Valentin nu e nicidecum altceva decât un sfânt ocrotitor al familiilor căsătorite”, a zis preotul Vasile Ioana.

Citeste si Mesaje de dragoste. Declaraţii de dragoste pentru iubită, iubit, dar şi mesaje haioase pentru Ziua Îndrăgostiţilor 2022