Preotul Visarion Alexa „a călcat strâmb” în raport cu legea şi aflat sub control judiciar. Cum s-a prezentat acesta la poliţie

Visarion Alexa, acuzat de hărţuire sexuală, a fost plasat sub control judiciar şi trebuie să se prezinte la poliţie de două ori pe săptămână.

24 sept. 2022, 19:43
Preotul Visarion Alexa „a călcat strâmb” în raport cu legea şi aflat sub control judiciar. Cum s-a prezentat acesta la poliţie

Vineri, la ultima sa prezenţă la sediul poliţiei, Visarion Alexa a mai încălcat o dată legea şi era să se aleagă cu o amendă. Visarion Alexa a refuzat să discute cu jurnaliștii care îl așteptau în fața sediului poliției și să comenteze în vreun fel măsurile luate împotriva sa de biserică, dar presa a reuşit totuşi să afle încă ceva despre preot.

Potrivit site-ului aida.info.ro (Administrare Istoric Date Asigurări Auto), autoturismul preotului nu deținea, vineri, o poliță RCA valabilă, scrie Spy News.

Anterior, joi, părintelui Visarion Alexa, cercetat după ce o femeie l-a acuzat că ar fi agresat-o, i s-a retras funcția de paroh și trebuie să informeze constant Arhiepiscopia despre evoluția cercetărilor: „a recunoscut fapta incriminată, refuzând să ofere însă detalii amănunțite”.

Citeşte şi Părintele Calistrat, despre cazul Visarion Alexa: „Şi eu am trecut prin chestia asta, am ajuns la 200 de mesaje primite într-o zi de la aceeași persoană și 800 de apeluri”.

Comisia de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor i-a cerut preotului Alexa o declarație personală pe marginea faptelor de care a fost acuzat recent, informează purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu.

Acesta a recunoscut fapta incriminată de probatoriul consemnat și în stenogramele devenite publice, refuzând să ofere însă detalii amănunțite și invocând că avocata sa l-a sfătuit să fie reținut în declarații”, arată Bănescu.

Citeşte şi Ce spune Dan Negru despre preotul Visarion Alexa. Motivul pentru care nu a mers la podcastul lui: „Eu n-am uitat însă niciodată”