Preotul Visarion Alexa a mai fost implicat într-un scandal în urmă cu mai mulţi ani. O copilă a dispărut de acasă după ce i s-a confesat prin mail

Apar noi detalii despre Visarion Alexa, preotul acuzat de o tânără de hărţuire sexuală. Un bărbat susţinea în 2014 că fiica sa minoră a dispărut de acasă după ce i s-ar fi confesat preotului pe mail.

18 sept. 2022, 16:05
Preotul Visarion Alexa a mai fost implicat într-un scandal în urmă cu mai mulţi ani. O copilă a dispărut de acasă după ce i s-a confesat prin mail

Preotul Visarion Alexa a mai fost implicat într-un scandal în urmă cu mai mulţi ani. O minoră ar fi dispărut de acasă după ce i s-ar fi confesat părintelui.

Preotul Visarion Alexa a mai fost implicat într-un scandal în 2014. Ce acuzaţii i s-au adus atunci părintelui

Citeşte şi Cum arată soţia părintelui Visarion Alexa. Ce spunea preotul despre femeia care i-a dăruit patru copii: „E lumina casei noastre, iubirea și liniștea”. GALERIE FOTO

Tânăra, minoră la vremea respectivă, i-ar fi scris părintelui că vrea să plece de acasă pentru a trăi la mănăstire, iar preotul nu ar fi anunțat părinții, considerând că spusele fetei sunt o spovedanie.

„Am foarte mari semne de întrebare vis a vis de modul în care acest preot a procedat. Spun asta pentru că, din câte am înţeles – sigur, poliţia va stabili dacă şi ce – dar eu am înţeles că Iulia i-a trimis un mail, sau cel puţin un mail. Iar acest preot, deşi ştia că e un copil minor, nu a avut niciun fel de acţiune în a anuța unul dintre părinţi. Mi se pare ceva de domeniul irealului ca un părinte să nu ştie de acest mail”, spunea la vremea respectivă tatăl fetei, potrivit Digi24.

Bărbatul considera că preotul nu era nicidecum în măsură să decidă pentru un copil minor.

„Singurii care pot decide sunt părinţii. Or el a dat diverse sfaturi total nepotrivite, ca să nu folosesc un cuvânt mai grav. Când primești un mail de la un copil minor trebuie să anunţi părinţii, indiferent care ar fi fost intenţiile astea, pentru că mailul nu înseamnă o spovedanie”, mai spunea tatăl fetei.

Reamintim că părintele Visarion Alexa a fost reţinut iniţial de poliţiştii din Bucureşti, după ce o femeie l-a acuzat că ar fi agresat-o în timp ce se spovedea. Ulterior, instanţa a decis plasarea prelatului sub control judiciar.

În urmă cu o lună, femeia în vârstă de 37 de ani a mers la Poliţie şi a depus o plângere împotriva părintelui Visarion Alexa. Tânăra le-a povestit poliţiştilor că, în timpul unei spovedanii, părintele ar fi încercat să o agreseze sexual. Potrivit unor surse, în faţa anchetatorilor, preotul a recunoscut acuzaţia, ceea ce a produs un şoc imens printre enoriaşi şi printre prietenii duhovnicului, care ştiau că părintele are o familie fericită, o soţie pe care o iubeşte până la cer şi înapoi şi patru copii care sunt lumina ochilor lui.

Citeşte şi Visarion Alexa nu mai poate sluji în Biserică şi are interdicţie să se apropie la mai puţin de 300 de m de persoana vătămată