Cum arată soţia părintelui Visarion Alexa. Ce spunea preotul despre femeia care i-a dăruit patru copii: „E lumina casei noastre, iubirea și liniștea”. GALERIE FOTO

Părintele Visarion Alexa de la "Biserica Pogorârea Sfântului Duh" din cartierul bucureştean Militari se află în centrul unui scandal de proporţii după ce o enoriaşă l-a acuzat de agresiune sexuală. Părintele şi-a recunoscut fapta, ceea ce a produs un şoc imens printre enoriaşi şi printre prietenii duhovnicului, care ştiau că părintele are o familie fericită, o soţie pe care o iubeşte până la cer şi înapoi şi patru copii care sunt lumina ochilor lui.

18 sept. 2022, 12:41

Cum arată soţia părintelui Visarion Alexa. Despre soţia părintelui Alexa nu se cunosc prea multe lucruri. Duhovnicul este extrem de discret cu informaţiile despre cea care i-a dăruit patru copii, în schimb, împărtăşeşte cu generozitate poze cu ea şi cu copiii pe reţelele sociale.

Claudia Alexa, soţia preotului Visarion Alexa, este educatoare la o grădiniţă britanică.

Cum arată soţia părintelui Visarion Alexa

În luna aprilie 2022, când aceasta şi-a serbat ziua de naştere, preotul Visarion Alexa a făcut, pe reţelele sociale, o postare emoţionantă. Duhovnicul a postat o poză în care apare împreună cu soţia, iar aceasta are în braţe un buchet imens de trandafiri. Textul care însoţeşte fotografia vorbeşte despre dragostea pe care părintele i-o poartă femeii care îi este alături de ani buni:

Când i-am povestit Părintelui Sofian despre ea, a dorit să o cunoască. Au stat mult timp de vorbă. Avva a povățuit-o blând din tainele casei preotului. Ce i-a zis atunci , pentru ea a devenit un testament duhovnicesc și-l împlinește cu sfințenie și iubire. E lumina casei noastre, iubirea și liniștea. Ani binecuvântați , nesfârsiti , în lumina Soarelui neapus, iubita mea !”, a scris părintele pe Instagram.

Visarion Alexa: „Bărbaţii iubesc cu ochii, iar femeile cu urechile”

Îndrăgitul părinte a susţinut, de-a lungul timpului, multe conferinţe şi prelegeri în care a vorbit despre relaţia dintre bărbat şi femeie. Limbajul simplu, dar cuprinzător, discursul cu tâlc au ajuns cu uşurinţă la inimile celor care l-au ascultat, fie ei tineri sau vârstnici.

Citeste si Părintele Visarion Alexa explică iubirea autentică de Dumnezeu: „Avem tendinţa să-L transformăm în om de afaceri, în bancher, în medic sau în agent matrimonial”

Bărbaţii iubesc cu ochii, iar femeile cu urechile. Băiatul face biometrie, el măsoară, nu aude, în schimb, fata e altfel, ea dacă aude ceva ce nu îi place, tonul vocii sau ceva idei, poate fi el rupt din stele că nu îi cade cu tronc. Ea are nevoie, auzul e foarte important, prea puţin o interesează dacă are burtică sau dacă este chel, sau dacă are acnee. O să vedeţi femei foarte frumoase cu bărbaţi urâţi. Explicaţia e că femeile iubesc cu urechile.

Ah… aş putea să spun că iubirea este ca o vrajă. Simţi un efect magic şi trăieşti o întreagă magie, dar iubirea asta uşor magică e ca focul de paie. Trece repede şi lasă amăaraciune. O astfel de iubire extrem de însiropată şi de puternică din punct de vedere al pasiunii epuizează oamenii şi îi alungă„, spunea părintele Visarion Alexa într-un discurs mai vechi.

Visarion Alexa, sub control judiciar 60 de zile. Are interdicţie de a sluji în Biserică

Reamintim că părintele Visarion Alexa a fost reţinut iniţial de poliţiştii din Bucureşti, după ce o femeie l-a acuzat că ar fi agresat-o în timp ce se spovedea. Ulterior, instanţa a decis plasarea prelatului sub control judiciar.

În urmă cu o lună, femeia în vârstă de 37 de ani a mers la Poliţie şi a depus o plângere împotriva părintelui Visarion Alexa. Tânăra le-a povestit poliţiştilor că, în timpul unei spovedanii, părintele ar fi încercat să o agreseze sexual. Potrivit unor surse, în faţa anchetatorilor, preotul a recunoscut acuzaţia.

Avocata lui Alexa Visarion, Mariana Mihai, a afirmat că a existat o relaţie de prietenie între preot şi femeia respectivă.

Relaţia de duhovnic a fost dublată de o relaţie de prietenie, partea vătămată recunoaşte acest lucru. Dânsa comunica aproape non-stop, noaptea, ziua cu părintele şi în această relaţie, pe fondul acelei prietenii şi abordări personale, a intervenit şi acest eveniment, incident din aprilie 2022. Nu a existat o relaţie foarte profundă. A depus plângerea pe 20 iulie în ultima zi în care se putea formula plângere şi acesta este un lucru destul de discutabil”, a explicat apărătoarea preotului. Mariana Mihai a mai precizat că a fost o discuţie între cei doi „nu neapărat o agresiune”.

Preotul Visarion Alexa a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, conform art. 215 alin. 1 C.p.p, Alexa Visarion trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

Părintele Alexa nu are voie să părăsească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului de urmărire penală, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată; să se apropie la o distanţă mai mică de 300 de metri de persoana vătămată şi să comunice cu aceasta, direct sau indirect, pe nici o cale, cu excepţia exercitării, prin intermediul altor persoane, exclusiv a dreptului la mediere cu persoana vătămată; să exercite profesia de preot.

Citeste si Părintele Vasile Ioana dezvăluie secretul căsniciei fericite: „Am 26 de ani de căsnicie, dar mă gândesc şi azi cum să o cuceresc pe nevastă-mea. Aici greşim noi, bărbaţii”