Presa americană, după încheierea audierilor în cazul de dopaj al Simonei Halep: „Confirmarea suspendării este tot mai aproape”/”Menținerea interdicției de patru ani ar însemna foarte probabil sfârșitul carierei”

La capătul a trei zile de audieri la Tribunalul de Arbitraj Sportiv în cazul de dopaj al Simonei Halep, presa americană tittrează că "ne apropiem de confirmare suspendării". Potrivit jurnaliştilor de peste Ocean, Simona Halep ar urma să rămână suspendată din tenis.

10 feb. 2024, 17:02
Presa americană, după încheierea audierilor în cazul de dopaj al Simonei Halep: „Confirmarea suspendării este tot mai aproape”/”Menținerea interdicției de patru ani ar însemna foarte probabil sfârșitul carierei”

Audierile Tribunalul de Arbitraj Sportiv în cazul de dopaj al Simonei Halep au ajuns la final. Sportiva româncă a contestat suspendarea de patru ani primită din partea ITIA și Sports Resolutions pentru că a fost depistată pozitiv cu roxadustat și i-au fost găsite nereguli în pașaportul biologic, iar presa americană a aflat detalii de la audieri.

Presa americană prognozează că Halep va rămâne suspendată 4 ani

Potrivit informațiilor obținute de la surse, ne apropiem de confirmarea suspendării, chiar dacă Simona speră în continuare să poată întoarce situația în favoarea sa„, scrie site-ul tennisworldusa.org.

Scenariul fericit pentru Simona este acela ca suspendarea să fie redusă de la patru la doi ani, din care a efectuat deja aproximativ un an și jumătate. În cel mai pesimist scenariu, Halep ar putea primi o majorare a suspendării de la patru la şase ani.

Acum că Halep și-a prezentat cazul la TAS, ar putea dura o lună sau chiar câteva până să se ajungă la un verdict.

Pentru Halep, aceasta este destinația finală – fie va fi achitată și îi va fi permis să reia jocul, fie va fi menținută interdicția de doping de patru ani.

Având în vedere că interdicția lui Halep a început în octombrie 2022, interdicția ei de patru ani va dura până în octombrie 2026.

Dar, din moment ce Halep are 32 de ani, menținerea interdicției de patru ani ar însemna foarte probabil sfârșitul carierei”, notează şi Tennis World USA.

Mouratoglou şi-a asumat întreaga vină

În a doua zi de audieri, Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei din momentul testului pozitiv cu roxadustat, a fost prezent la TAS și și-ar fi asumat întreaga vină, alături de echipa sa, pentru situația fostului lider mondial.

Citeste si DOCUMENT EXCLUSIV RomâniaTV.net a intrat în posesia testului de sânge făcut de Simona Halep la trei săptămâni după ce a fost depistată pozitiv la US Open 2022. A fost cerut de ITF şi demonstrează clar că NU S-A DOPAT!

În primle două zile de audieri, Simona Halep a susținut că suplimentul pe care l-a ingerat a fost contaminat, aducând argumente privind imposibilitatea verificării acestuia în momentul administrării, deoarece i-a fost recomandat de către echipa sa anterioară.

Practic, Simona Halep, care susţine că a fost contaminată fără vină, încearcă să obțină o anulare sau o reducere a suspendării de patru ani decisă de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA). În urma audierii, Comisia TAS va delibera şi va da decizia şi motivarea acesteia. În acest moment, nu există nicio indicaţie cu privire la data la care va fi pronunţată decizia TAS.

Citeste si Răsturnare de situație pentru Simona Halep! Directorul laboratorului de toxicologie aruncă informația care schimbă tot procesul de dopaj: „Am găsit substanța interzisă în toate cele 5 flacoane sigilate!”