Presa britanică scrie că pasagerii unei curse Wizzair au rămas o săptămână blocaţi în România. Care e poziţia companiei

Compania aeriană Wizz Air explică situaţia pasagerilor despre care presa britanică a scris că au rămas blocaţi în România după anularea unui zbor spre Glasgow, spunând că aeronava care trebuia să opereze zborurile Wizz Air W6 3017 Otopeni - Glasgow şi W6 3018 Glasgow - Otopeni din data de 28 august a fost supusă unei inspecţii tehnice neprogramate, care a durat mai mult decât se preconiza.

31 aug. 2017, 16:31
Presa britanică scrie că pasagerii unei curse Wizzair au rămas o săptămână blocaţi în România. Care e poziţia companiei

De asemenea, compania precizează că, în funcţie de opţiuni, pasagerii au beneficiat de cazare, de vouchere pentru alimente sau de posibilitatea de a li se returna banii sau de a li se reprograma zborul.

Aeronava care trebuia să opereze zborurile Wizz Air W6 3017 Otopeni – Glasgow şi W6 3018 Glasgow – Otopeni din data de 28 august a fost supusă unei inspecţii tehnice neprogramate. Iniţial, inginerii au prevăzut doar o întârziere, însă inspecţia a durat mai mult decât se aştepta, iar compania aeriană a fost nevoită să anuleze zborurile„, precizează compania într-un comunicat.

În conformitate cu politica WIZZ şi cu practicile companiilor aeriene, pasagerilor li s-a oferit fie posibilitatea reprogramării rezervării, gratuit, pe următoarele zboruri Wizz Air sau o rambursare completă.

De asemenea, compania a oferit cazare şi vouchere de alimente pentru acei călători care au ales să aştepte umătorul zbor. Mai mult decât atât, compania a informat pasagerii cu privire la drepturile lor, în conformitate cu legislaţia UE privind compensaţia, precum şi cu felul în care se pot înscrie pentru compensare„, menţionează reprezentanţii Wizz Air precizând că este menţinut în permanenţă dialogul cu pasagerii afectaţi de situaţie.

Wizz Air îşi cere sincer scuze tuturor pasagerilor ale căror planuri de călătorie au fost afectate de această situaţie, însă siguranţa – a pasagerilor, a echipajului şi a aeronavelor – este prioritatea numărul unu a companiei”, transmit reprezentanţii Wizz Air.

Sute de turişti britanici au rămas blocaţi în România, după ce compania low-cost Wizz Air a anulat un zbor ce urma să decoleze de pe aeroportul Otopeni şi nu le-a oferit pasagerilor niciun zbor alternativ până săptămâna viitoare, dezvăluie Daily Mail.

Avionul Wizz Air trebuia să decoleze pe 28 august de pe aeroportul Otopeni.

Înainte de decolare, pasagerii britanici au fost informaţi că aeronava nu poate să plece din cauza unei defecţiuni tehnice. O parte din pasageri au reuşit să plece spre casă, după ce au achiziţionat bilete de la companii concurente spre Glasgow, scrie Daily Mail.