Presa din Serbia a luat foc după anularea vizei lui Novak Djokovic. „Unul dintre cele mai mari scandaluri ale secolului”

Presa din Serbia a reacționat vehement după ce a aflat decizia luată de autoritățile austaliene în cazul lui Novak Djokovic.

14 ian. 2022, 11:18
Presa din Serbia a luat foc după anularea vizei lui Novak Djokovic. „Unul dintre cele mai mari scandaluri ale secolului”

Presa din Serbia a luat foc după anularea vizei lui Novak Djokovic. Ministrul australian al Imigraţiei, Alex Hawke, a anulat viza liderului ATP Novak Djokovic. Echipa de avocaţi a sportivului va depune apel în instanţă.

Presa din Serbia a luat foc după anularea vizei lui Novak Djokovic. „Unul dintre cele mai mari scandaluri ale secolului”

Jurnaliștii din Serbia au reacționat imediat după ce au aflat decizia luată de autoritățile austaliene în cazul lui Novak Djokovic. „Vești șocante din Australia. Ministrul Alex Hawke a luat decizia de a-l expulza din țară pe Novak Djokovic! Această decizie este, fără îndoială, unul dintre cele mai mari scandaluri sportive din secolul XXI”, scriu jurnaliștii sârbi de la Sport Blic. „După mesajul pe care l-a postat pe Instagram, guvernul australian a primit noi muniții pentru atacul asupra tenismanului sârb și deportarea din țară”, mai scrie sursa citată, care face referire la postarea în care Novak Djokovic recunoaște că s-a întâlnit cu jurnaliștii de la L’Equipe după ce a fost testat pozitiv la Covid-19.

Novak Djokovic va fi deportat din Australia! Autorităţile i-au anulat viza

Presa din Serbia susține că motivul real pentru care viza i-a fost anulată din nou lui Novak Djokovic ar fi de natură politică. „Şederea nevaccinatului Novak Djokovic la Melbourne şi apariţia lui la Grand Slam a fost, mai presus de toate, un PR dezastruos pentru politicienii australieni aflați la putere. Alegătorii lor trăiesc de doi ani sub una dintre cele mai stricte reguli din lume. În ciuda faptului că peste 80% din populație a fost revaccinată, Australia este o insulă, izolată de alte teritorii, așa că fiecare nou vizitator care ajunge în această țară trece printr-un control mult mai strict. Un alt aspect este că trebuie să înțelegem cum funcționează conștiința unui australian mediu. Oamenii sunt obișnuiți să respecte sistemul social-politic ordonat și funcționează după aceste reguli toată viața”, au scris jurnaliștii de la Sport Blic.

CTP: „Nu pot să-l mai privesc pe Djokovic jucând tenis, e o chestiune umană. Gândiți-vă câte gesturi josnice a comis”

„Când milioane de australieni, care trăiesc de doi ani în condiții de libertate limitată, în ciuda faptului că au fost vaccinați, anunță că un tenismen nevaccinat, chiar dacă a fost cel mai bun jucător al tuturor timpurilor și de nouă ori campion la Australian Open, va primi un permis special de a juca în țara lor, și asta după procesul în care practic a bătut Australia, provoacă o reacție specială în rândul oamenilor. Adăugați la asta alegerile care vin peste trei luni, iar tabloul va fi complet. Autoritățile australiene pur și simplu nu au îndrăznit să-și permită o astfel de sinucidere politică”, au mai scris jurnaliștii de la Sport Blic.