Presa din străinătate îl acuză pe Becali că ascunde la Dubai un miliardar fugar. Legături ascunse cu mafia

Gigi Becali (61 de ani) continuă să fie un personaj fascinant pentru presa din străinătate. Astăzi, jurnaliștii bulgari au scris că patronul de la FCSB ar fi fost implicat într-un plan de scoatere din țară a lui Vasil Bojkov, patronul lui Levski Sofia. Jurnaliştii de la Sofia ar putea face o confuzie cu impresarul Giovani Becali

RomaniaTV.net
21 mai 2020, 14:51
Presa din străinătate îl acuză pe Becali că ascunde la Dubai un miliardar fugar. Legături ascunse cu mafia

Gigi Becali l-ar fi ajutat pe cel mai bogat om din țară să fugă la Dubai. Potrivit 24chasa.bg, Becali și controversatul patronul al lui PAOK Salonic, miliardarul Ivan Savidis, l-au ajutat pe Bojkov să plece din Bulgaria, după ce finanțatorul lui Levski a fost găsit vinovat de evaziune fiscală.

Cu o avere de 1,3 miliarde de euro, omul de afaceri bulgar ar fi dator statului cu 359 de milioane, cât valorează impozitele neplătite. Pe lângă evaziune fiscală, magnatul a fost găsit vinovat de conducerea unui grup de crimă organizată, şantaj, tentativă de mituire a unui înalt oficial sau încălcarea proprietăţii intelectuale.

Presa de la Sofia, care citează surse de la București, susține că Bojkov se află la Dubai încă din 17 februarie, unde locuiește într-un apartament deținut de Gigi Becali.

Gigi Becali, subiect de film. „Escroc sau victimă?” se întreabă ruşii

Ivan Savidis, care are cetățenie rusă și este „omul principal al intereselor Kremlinului în Grecia”, ar fi cel care l-a ajutat pe patronul lui Levski Sofia să obțină viza pentru Emiratele Arabe Unite.

Nu este exclus ca jurnaliștii de la Sofia să-l confunde pe Gigi Becali cu vărul său, Giovanni (67 de ani). Acesta are o relație strânsă cu Vasil Bojkov încă din anii ’90. Bulgarul l-ar fi vizitat pe fostul impresar în închisoare.

De altfel, Giovanni Becali a fost implicat o perioadă la Levski Sofia, unde avea misiunea să fie „un fel de paznic, să nu-i lase pe jucători să fure banii”, după cum susținea ex-agentul în primăvara lui 2019.

Vasil Bojkov este cel mai bogat om din Bulgaria, cu peste 30 de companii. Conform presei din țara vecină, patronul lui Levski Sofia are legături puternice cu mafia și crima organizată locale, de unde și porecla sa: „Craniul”.

Născut în 1956, Bojkov este absolvent de matematică la o universitate din Sofia. Era recunoscut pentru activităţi legate de pariuri la mijlocul anilor 1980, când acestea erau încă ilegale. La începutul anilor 1990, a înfiinţat un lanţ de case de schimb valutar, apoi s-a lansat în industria pariurilor, iar mai târziu în cea a construcţiei de drumuri şi ulterior în fotbal.

Nu cu mult timp în urmă, un jurnalist care a scris despre conexiunile lui Bojkov cu mafia bulgărească a fost bătut, într-un „atac asupra libertății presei”, așa cum l-a numit presa de la sud de Dunăre.

Vasil Bojkov, apropiat de Ioan Becali

Despre Vasil Bojkov se ştie că are legături cu un alt Becali. Ioan Becali a fost implicat la clubul din Sofia, unde a fost „un fel de paznic, să nu-i lase pe jucători să fure banii“, după cum declara el însuşi.

Cei doi se cunosc din anii ’90, iar în perioada în care Ioan Becali se afla în spatele gratiilor, condamnat în Dosarul Transferurilor, miliardarul de la sud de Dunăre şi-ar fi vizitat amicul reţinut. 

Vasil Bojkov este considerat cel mai bogat om din ţara sa, având în proprietate mai multe de 30 de companii din diverse domenii. De asemenea, el ar avea strânse legături în crima organizată din Balcani, supranumele său fiind „Craniul“, conform 24chasa.bg.

Ascensiunea patronului lui Levski a început prin activităţi legate de pariuri în anii ’80, perioadă în care acestea se aflau în afara legii. După căderea comunismului, la începutul anilor ’90, a pornit în afaceri cu case de schimb valutar, apoi pariuri, legale de data aceasta. Ulterior s-a implicat în construcţii, în special drumuri, şi, în cele din urmă, în fotbal.


loading...