Presa internaţională, despre condamnarea lui Liviu Dragnea. „Sentinţa pune capăt carierei acestui demnitar controversat”

Condamnarea la închisoare a președintelui PSD, Liviu Dragnea, a atras atenția presei internaționale care a transmis şi comentat informaţia, acordând o atenție specială situației din România.

27 mai 2019, 12:27
Presa internaţională, despre condamnarea lui Liviu Dragnea. „Sentinţa pune capăt carierei acestui demnitar controversat”

Liviu Dragnea, cel mai puternic politician al României, condamnat la închisoare pentru corupție„, titrează Euronews. Bloomberg transite de asemenea știrea, „Cel mai puternic om din România se îndreaptă spre închisoare pentru corupție„, arătând, în plus, că „este a treia lovitură pentru social-democrați în două zile, după o înfrângere neașteptată în alegerile europarlamentare de duminică și după referendumul care va bloca eforturile sale de a ocoli justiția„.

Citeşte şi Ecaterina Andronescu pune capăt speculaţiilor pe tema condamnării lui Liviu Dragnea. Ce spune despre sentinţa primită de liderul PSD

AFP are o abordare neutră menţionând doar sentința judecătorească: „Înalta Curte din România menține decizia judecătorească pentru liderul partidului de guvernământ„.

Le Figaro concluzionează însă că sentinţa în cazul Dragnea „pune capăt carierei acestui demnitar controversat„.

Alte agenții internaționale au preluat și ele știrea, printre care Reuters sau agenția chineză Xinhua, distribuind în lumea întreagă ştirea despre lovitura pe care a primit-o președintele PSD.