Presa internaţională despre alegerile din România

Publicat: Sâmbătă, 08 Decembrie 2012 12:21 // Actualizat: Duminică, 09 Decembrie 2012 07:25 // Sursa: RTV.net

Presa internaţională scrie despre posibilul rezultat al alegerilor legislative române de duminică, evocând criza politică din vară şi impactul ei după scrutin.

Foto: qmagazine.ro

LE FIGARO comentează că "problema nu este cine va câştiga, ci care va fi amploarea Uniunii Social-Liberale (USL)", pe care o cataloghează drept un "atelaj curios intrat în război în vară împotriva preşedintelui Traian Băsescu pe care a încercat în zadar să îl debarce" de la putere.

Publicaţia se întreabă despre "viitorul acestei coabitări agitate", în contextul în care preşedintele va numi viitorul premier pe fundalul unor ameninţări cu o nouă procedură de destituire. În România "alianţele se fac de pe o zi pe alta", iar "criza politică are mult zile înaintea ei", comentează publicaţia franceză, notând o "campanie destul de ternă şi vidă".

Cotidianul LE MONDE şi agenţia ASSOCIATED PRESS ironizează vizita de campanie a lui Dan Diaconescu la Târgu Jiu, la bordul unui Rolls Royce. "Numeroşi români nu se mai regăsesc în partidele tradiţionale de pe eşicherul politic", observă publicaţia franceză, apreciind că pe fundalul tentativei eşuate de destituire a preşedintelui, crizei economice şi dezamăgirii faţă de politică aceştia "ar putea să se îndrepte spre cel care le-ar putea oferi măcar un tur în Rolls-Royce".

"Chiar şi după standardele româneşti, politica a fost tumultuoasă anul acesta", scrie AP, apreciind că românii "sunt sătui de lupta personală pentru putere" dintre Băsescu şi Ponta, în timp ce ţara rămâne una dintre cele mai sărace şi corupte membre ale UE. Sondajele oferă coaliţiei la putere un procent "confortabil", dar după alegeri poate apărea o nouă criză politică prin refuzul lui Băsescu de a-l nominaliza pe Ponta premier, pe care l-a făcut "porc", "mincinos compulsiv" şi "pisoi", notează agenţia.

FINANCIAL TIMES scrie, de asemenea, că este aşteptată o victorie "confortabilă" a coaliţiei guvernamentale, avertizând că rezultatul poate conduce la instabilitate politică. Publicaţia citează analişti care "speculează" că noua majoritate, consolidată după scrutin, ar putea lansa o nouă procedură de destituire a preşedintelui.

Publicaţia avertizează totodată asupra unei eventuale ameninţări a stabilităţii fiscale obţinute prin măsuri de austeritate dureroase începând din 2010.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
09 dec 08:56
Răspunde | Votează email 0 email
ZAKIRO.INFO
ZAKIRO.INFO - Cadouri de Craciun 2012 pe zakiro.info

Cadouri de Craciun 2012 pentreu femei, barbati si copii la oferte promotionale. Pentru mai multe detalii intrati pe ZAKIRO.INFO

WWW.ZAKIRO.INFO
08 dec 13:31
...rezultat al alegerilor legislative române de duminică, evocând criza politică din vară şi impactul ei după scrutin. Citește mai departe… RTV.NET – Stiri...
1
EUR
4.8365
RON
06 Jul
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H