Presa internaţională despre România: Un nou tigru economic?

Publicat: Sâmbătă, 15 Februarie 2014 16:50 // Actualizat: Sâmbătă, 15 Februarie 2014 16:50 // Sursa: romaniatv.net

Presa economică internațională remarcă evoluțiile excepționale ale României în interiorul Uniunii Europene și ca actor economic regional. Analiștii economici citează datele INS și ale Eurostat privind creșterea economică peste asteptări a României și subliniază parcursul pozitiv al țării noastre.

Evoluţiile bune ale României la nivel economic sunt apreciate de către analiştii publicaţiilor de specialitate internaţionale. Într-un recent articol publicat pe blogul Financial Times specialiștii se întreabă dacă nu cumva România este un "tigru est-european".

Datelor publicate vineri de Biroul european de statistica Eurostat au arătat că România a avut cea mai mare creștere economică procentuală din Uniunea Europeană. În trimestrul al patrulea al anului 2013, România a avut o creștere economică de 1,7% față de trimestrul precedent și de 5,1% față de aceeași perioadă a anului 2012.

Datele Institului de Statistică confirmă că și la nivel monetar inflația este la un minim record de 1.1 la sută în ianuarie. Exporturile sunt considerate motorul ultimului trimestru, dar este notat şi anul bun în agricultură.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
economia romaniei evolutia economica Romania Financial Times INS Romania
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
15 feb 17:49
... on February 15, 2014
Presa economică internațională remarcă evoluțiile excepționale ale...
1
EUR
4.8582
RON
19 Sep
noapte 14 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H