Presa internaţională despre România: Un nou tigru economic?

Presa economică internațională remarcă evoluțiile excepționale ale României în interiorul Uniunii Europene și ca actor economic regional. Analiștii economici citează datele INS și ale Eurostat privind creșterea economică peste asteptări a României și subliniază parcursul pozitiv al țării noastre.

RomaniaTV.net
15 feb. 2014, 14:50
Presa internaţională despre România: Un nou tigru economic?

Evoluţiile bune ale României la nivel economic sunt apreciate de către analiştii publicaţiilor de specialitate internaţionale. Într-un recent articol publicat pe blogul Financial Times specialiștii se întreabă dacă nu cumva România este un „tigru est-european”.

Datelor publicate vineri de Biroul european de statistica Eurostat au arătat că România a avut cea mai mare creștere economică procentuală din Uniunea Europeană. În trimestrul al patrulea al anului 2013, România a avut o creștere economică de 1,7% față de trimestrul precedent și de 5,1% față de aceeași perioadă a anului 2012.

Datele Institului de Statistică confirmă că și la nivel monetar inflația este la un minim record de 1.1 la sută în ianuarie. Exporturile sunt considerate motorul ultimului trimestru, dar este notat şi anul bun în agricultură.