Presa românească zguduită de o moarte suspectă! Un celebru jurnalist a fost găsit mort într-un subsol. Poliția a deschis dosar penal

Caz șocant în presa românească! Un celebru jurnalist a fost găsit mort în subsolul unui bloc din Focșani. Polițiștii au considerat că este vorba despre o moarte suspectă, motiv pentru care au deschis dosar penal.

28 aug. 2023, 19:13
Presa românească zguduită de o moarte suspectă! Un celebru jurnalist a fost găsit mort într-un subsol. Poliția a deschis dosar penal
Presa românească zguduită de o moarte suspectă! Un celebru jurnalist a fost găsit mort într-un subsol. Poliția a deschis dosar penal

Un bărbat a apelat numărul de urgență 112 pentru a anunța poliția că a descoperit un jurnalist în stare de inconștiență în subsolul clădirii. Pe parcursul carierei sale, Leonard Munteanu a colaborat cu publicații precum Național, Cancan, Informația Vrânceană și Monitorul de Vrancea. Recent, acesta se dedicase unui proiect personal, respectiv Gazeta de Perete.

Citește și: Poliția reacționează după acuzația tatălui fetei ucise în accidentul din 2 Mai: Verişorul tinerei a informat-o pe mama fetei, în prezenţa unui ofiţer de poliţie

“Duminică seara, la ora 20,21, Poliţia Municipiului Focşani a fost sesizată prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că a găsit o persoană inconştientă la subsolul imobilului în care locuieşte. La faţa locului a fost găsit un bărbat în vârstă de 59 de ani, din Focşani, care nu prezenta semne vitale“, a transmis IPJ Vrancea.

Conform presei locale, ”Leonard Munteanu avea 59 de ani și după o perioadă grea pentru el, a încercat să revină în presă cu cotidianul online Gazeta de Perete. Ziaristul nu avea locuință și se întorsese în Focșani de aproape un an, după ce fusese plecat la muncă în străinătate”. Din păcate cariera acestuia s-a încheiat înainte să împlinească 60 de ani.

La 59 de ani, Leonard Munteanu a avut o carieră în presa atât centrală, cât și locală, câștigându-și reputația ca o personalitate cel puțin „excentrică” în rândul jurnaliștilor. Potrivit Monitorul de Vrancea, în anul 2015, jurnalistul a fost încarcerat pentru conducere sub influența alcoolului, fiind totodată un recidivist în acest aspect.

Pe lângă aceste aspecte, Penitenciarul Focșani a organizat în Grădina Publică a orașului o inițiativă numită „Biblioteca Vie”, oferind cetățenilor oportunitatea de a interacționa cu trei deținuți de la Penitenciarul Focșani. Printre acești deținuți s-a numărat și Leonard Munteanu, care a dezvăluit deschis aspecte din trecutul său în aceste discuții.

„Motivul pentru care am ajuns la Penitenciarul Focșani este infracțiunea pe regimului circulației, consum de alcool la volan. Ca să fim sinceri, aveam o așa zisă coadă tot pe aceeași infracțiune. am primit o suspendare, iar recidiva m-a trimis aici. În Penitenciarul Focșani nu e așa cum se vehiculează în libertate, că ar fi Iadul. Nu este adevărat.

Sunt persoane, ofițeri și subofițeri, care au înțeles ce înseamnă un om care are ceva cultură și mi-au dat posibilitatea să fac ceea ce-mi place. Această experiență nu m-a schimbat deloc”, declara fostul jurnalist pentru Monitorul de Vrancea. În ultimul său articol publicat pe site-ul său Gazeta de Perete, Leornard Munteanu lăsa să se înțeleagă că și-a creat dușmani pentru că publicația sa deranjează.

”La juma’ de an de existență “Gazeta de Perete” deja deranjează. Enervează. Face ca unii din cei care apar ”La perete, STOP!” să suduie, să blesteme, să amenințe cu chemări în instanță. Le transmitem să o lase mai moale cu trîntitul pianului pe scări. Pentru că vom continua. Cineva, nume important vorba lui conu’ Iancu ne-a botezat “Urzica de Vrancea”.Îi mulțumim “nașului” VIP în politichia de pe Milcov chiar dacă el a dorit contrariul. Să aducă un fel de așa zisă acuzație – pamflet. Personajul are o vîrstă care nu i-a permis să citească pe vremea lui Ceașcă “Urzica”. Protagoniști în paginile GDP, deranjăm? Deci existăm!”, scria fostul jurnalist.

Citește și: Poliția Rutieră a făcut ravagii în minivacanța de Sfânta Maria! Aproximativ 4.000 de șoferi au rămas fără permisul de conducere