Prescura de Paşte va fi distribuită vineri şi sâmbătă. Ce trebuie să completeze credincioşii în declaraţia pe propria răspundere

Prescura de Paşte va putea fi luată vineri şi sâmbătă din locurile special amenajate în afara bisericilor. Credincioşii vor trebui să menţioneze pe declaraţia obligatorie pe proprie răspundere numele lăcaşului de cult din zona în care locuiesc, a explicat ministrul de Interne.

RomaniaTV.net
14 apr. 2020, 16:57
Prescura de Paşte va fi distribuită vineri şi sâmbătă. Ce trebuie să completeze credincioşii în declaraţia pe propria răspundere

Marcel Vela a anunţat că Ministerul de Interne va veni în sprijinul Patriarhiei Române pentru a distribui prescura de Paşte şi Sfânta lumină în noaptea de Înviere.

„Pâinea binecuvântată, în formă de mici prescuri, stropită cu aghiazmă şi vin, numită Paşti, sfinţită anul acesta în Joia Mare, va fi distribuită credincioşilor în zilele de vineri şi sâmbătă, în intervalul orar 7,00 – 17,00, în toate parohiile din Patriarhia Română, în locuri special amenajate, în afara lăcaşurilor de cult, de către personalul angajat al bisericii şi de către voluntari, evident cu respectarea măsurilor de protecţie – mască sanitară, distanţă socială – distanţa fiind marcată în faţa locului special amenajat, exact ca la magazinele alimentare”, a declarat Marcel Vela la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Ministrul de Interne a precizat şi ce trebuie să scrie pe declaraţie persoanele care se deplasează la biserică.

„În declaraţia pe proprie răspundere, la locul deplasării, credinciosul va face precizarea: ‘pentru ridicarea Sfintelor Paşti de la biserică’ şi va trece numele lăcaşului de cult din zona de rezidenţă”, a precizat Vela.

ŞCOLI ÎNCHISE ÎNCĂ O LUNĂ. Preşedintele Klaus Iohannis a prelungit starea de urgenţă


loading...
Partenerii noștri