Preşedinta Comisiei juridice, după scandalul izbucnit de Şoşoacă: Faptul că, în mod colectiv, legea este încălcată, nu este o scuză

Comisia juridică a Senatului a fost pusă în imposibilitatea de a ţine şedinţa în care să analizeze comportamentul Dianei Şoşoacă, conform solicitării Biroului permanent, care a dat curs unei cereri a grupului parlamentar PNL, a declarat, marţi, preşedintele comisiei, Iulia Scântei.

13 apr. 2021, 18:05
Preşedinta Comisiei juridice, după scandalul izbucnit de Şoşoacă: Faptul că, în mod colectiv, legea este încălcată, nu este o scuză

Comisia juridică a Senatului a fost pusă în imposibilitatea de a ţine şedinţa în care să analizeze comportamentul Dianei Șoșoacă, potrivit solicitării Biroului permanent, care a dat curs unei cereri a grupului parlamentar PNL, a declarat, marţi, preşedintele comisiei, Iulia Scântei.

„Se va ţine o nouă şedinţă. Voi informa conducerea Senatului cu privire la situaţia petrecută astăzi. Am fost puşi în imposibilitatea de a derula şedinţa, de a da curs solicitării Biroului permanent şi, împreună cu conducerea Senatului, vom decide care este modalitatea parlamentară de a derula această şedinţă”, a declarat Scântei.

Potrivit Iuliei Scântei, „dacă au fost încălcate prevederi legale pentru care să fie angrenată răspunderea contravenţională, civilă sau penală” se vor aplica sancţiuni. „Faptul că, în mod colectiv, legea este încălcată, nu este o scuză”, a subliniat Iulia Scântei, referitor la faptul că există mai multe persoane în Parlament care nu poartă mască de protecţie sanitară.

„Am acceptat avocatul, deşi din cursul zilei de luni i-am transmis să îmi spună cine o însoţeşte (…) şi nu mi-a indicat. Participarea altei persoane la o şedinţă, care nu este publică, se face doar la invitaţia preşedintelui comisiei”, a explicat Scântei, conform Adevărul.

Legat de plângerea penală pe care Diana Şoşoacă a spus că i-o va înainta pentru că nu i s-a permis „dreptul la apărare”, Scântei a spus: „Regret! Este opţiunea domniei sale. Îi invit pe toţi cetăţenii români care sunt susţinători ai doamnei senator Şoşoacă să manifeste echilibru, să facă abstracţie de aceste apeluri disperate şi disproporţionate, care nu califică, până la urmă, prestigiul şi demnitatea de senator, să nu dea curs incitării la ură şi la violenţă, să nu vandalizeze birouri senatoriale de circumscripţie. (…) Regret pentru domnia sa, dar în Parlamentul României trebuie să respectăm legea”.

Comisia juridică a Senatului a suspendat, marţi, dezbaterea sesizării grupului PNL prin care se solicită analizarea „derapajelor” de comportament ale senatoarei Diana Şoşoacă în Parlament.

Citește și Diana Șoșoacă, după scandalul din Parlament: „Îmi voi lua inclusiv permis de port-armă şi o să solicit pază non-stop”

Citește și Diana Şoşoacă, judecată în Senat pentru nepurtarea măştii. „Arătaţi-mi articolul care spune cum să arate o mască!”. Şoşoacă a sunat la 112