Preşedinte Franţei, inspirat de Londra: Parisul ar putea candida pentru JO 2024

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, nu exclude posibilitatea ca Parisul să candideze la organizarea Jocurilor Olimpice de vară din 2024, însă rămâne foarte prudent, din cauza precedentelor candidaturi perdante şi a constrângerilor bugetare.

RomaniaTV.net
31 iul. 2012, 09:22
Preşedinte Franţei, inspirat de Londra: Parisul ar putea candida pentru JO 2024

Într-un interviu acordat jurnalului televizat al postului France 2 de la Londra, unde a asistat luni la întrecerile JO 2012, preşedintele Franţei, Francois Hollande, a precizat că a văzut la faţa locului „o organizare aşa cum Londra poate să o facă”.

„Este o sursă de informare. Am văzut şi cheltuielile bugetare suplimentare. Este mult mai scump decât s-a anticipat. Am văzut, de asemenea, şi beneficiile. Sunt 3 miliarde de telespectatori. Deci, dacă va fi să depunem o candidatură în 2024, trebuie ca mişcarea sportivă să fie cea care să se exprime, să o prezinte, iar apoi politicienii, statul, trebuie să o supervizeze”, a subliniat Hollande.

Întrebat dacă vede posibilă o asemenea candidatură, preşedintele francez s-a arătat destul de sceptic. „Doresc, desigur, ca ea să fie posibilă, dar, sincer, au existat trei candidaturi perdante, în ultimii ani, şi nu doresc o nouă candidatură care să aibă acelaşi destin. Candidatura pe care o vom depune trebuie să fie una absolut câştigătoare„, a mai spus Francois Hollande.