Preşedintele Petro Poroşenko a dezvăluit motivul pentru care a fost ucis Boris Nemţov, opozantul lui Putin

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a declarat sâmbătă că Boris Nemţov, opozantul lui Putin, a fost ucis pentru că intenționa să facă publice dovezi privind implicarea Rusiei în conflictul separatist din Ucraina.

28 feb. 2015, 16:36
Preşedintele Petro Poroşenko a dezvăluit motivul pentru care a fost ucis Boris Nemţov, opozantul lui Putin

Petro Poroșenko i-a adus un omagiu lui Nemțov și a spus că criticul vehement al lui Vladimir Putin i-a mărturisit în urmă cu circa două săptămâni că are dovezi privind rolul jucat de Rusia în criza din Ucraina și că le va dezvălui, scrie Agerpres.

Citeşte şi: Imagini şocante cu Boris Nemţov, ucis lângă Kremlin FOTO

„A spus că va dezvălui dovezi convingătoare ale implicării forțelor armate ruse în Ucraina. Cineva se temea foarte mult de asta… L-au ucis”, a declarat preşedintele ucrainean.

Kievul și aliații săi occidentali susțin că rebelii sunt finanțați și înarmați de Rusia și sprijiniți de unități militare ruse. Moscova neagă că-i ajută pe separatiști și pretinde că trupele înarmate și fără însemne care operează în estul Ucrainei nu sunt ale sale.

Citeşte şi: Gorbaciov: „Asasinarea opozantului Boris Nemţov, o tentativă de a destabiliza Rusia”

Peste 5.600 de persoane au murit după ce separatiștii proruși din estul Ucrainei au început o insurecție în estul Ucrainei în aprilie anul trecut.