Traian Băsescu a promulgat legea prin care MAGISTRAŢII CORUPŢI rămân FĂRĂ PENSIE de serviciu

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat luni legea prin care magistraţii şi membrii personalului de specialitate juridică ce au fost condamnaţi definitiv pentru o infracţiune de corupţie nu mai beneficiază de pensia de serviciu, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
14 iul. 2014, 10:05
Traian Băsescu a promulgat legea prin care MAGISTRAŢII CORUPŢI rămân FĂRĂ PENSIE de serviciu

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a semnat luni decretul privind promulgarea Legii pentru completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

Pe 18 iunie, senatorii au adoptat acest proiect legislativ care prevede că judecătorii, procurorii, magistraţii asistenţi şi personalul de specialitate juridică ce au fost condamnaţi definitiv pentru o infracţiune de corupţie să nu mai beneficieze de pensia de serviciu.

„Nu beneficiază de pensia de serviciu prevăzută la art. 82 şi 83 indice 1 şi de indemnizaţia prevăzută la art. 81 judecătorii, procurorii, magistraţii asistenţi şi personalul de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor care ulterior eliberării din funcţie au fost condamnaţi definitiv pentru infracţiune de corupţie, o infracţiune asimilată infracţiunilor de corupţie sau infracţiunile în legătură cu acestea ori pentru o altă infracţiune intenţionată săvârşită înainte de eliberarea din funcţie”, se arată în acest act normativ.

De asemenea, acesta prevede că: „punerea în mişcare a infracţiunii penale pentru una dintre infracţiunile prevăzute la alin. 1 atrage de drept suspendarea soluţionării cererii de acordare a pensiei de serviciu sau, după caz, suspendarea plăţii pensiei de serviciu dacă aceasta a fost acordată până la soluţionarea definitivă a cauzei. În această perioadă, persoana faţă de care s-a pus în mişcare acţiunea penală beneficiază, în condiţiile legii, de pensie din sistemul public”.

Proiectul a fost iniţiat de Guvern iar Senatul a fost for decizional în acest caz.


loading...