Preşedintele atacă „oamenii-orchestră” ai televiziunilor

Traian Băsescu a afirmat că dezbaterea în televiziuni pe marginea Legii sănătăţii a fost făcută în necunoaştere de cauză de către "clienţi ai televiziunilor", care se pronunţă pe orice teme, indiferent de competenţele lor. De altfel, şeful statului a distribuit jurnaliştilor proiectul legii pentru a-l duce "oamenilor-orchestră" din redacţii.

RomaniaTV.net
11 ian. 2012, 18:35
Preşedintele atacă „oamenii-orchestră” ai televiziunilor

La începutul declaraţiei susţinute miercuri la Cotroceni, Băsescu l-a invitat pe Valeriu Turcan, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, să distribuie proiectul de lege a sănătăţii.

„Pentru fiecare dintre dumneavoastră, am un cadou la început de an, capitolul cu serviciul de urgenţă din noua Lege a sănătăţii. Îl rog pe Valeriu să-l distribuie poate îl duceţi şi în redacţii (…) Introducerea răutăcioasă a fost deja făcută. Ca atare, putem continua”, a spus Băsescu, la începutul declaraţiei sale.

El i-a acuzat pe „clienţii televiziunilor, cei care le ştiu pe toate” că au iniţiat o dezbatere publică pe tema reformei în sănătate fără a se documena suficient şi fără a renunţa la pasiunile politice.

„Dacă îl intrebi de avioane de luptă, vorbeşte de avioane de luptă, daca îl intrebi de educaţie, vorbeşte de educaţie, daca îl intrebi de sănătate, vorbeşte de sănătate, sunt oameni-orchestră în televiziuni. Unii se mai împopoţonează şi cu titlul de profesor, conferenţiar etc sau îşi spun între ei: domn’ profesor… Dar nu spune nimeni în ce este profesor. Poate este profesor în construcţii hidrotehnice şi domn’ profesor se pronunţă pe sănătate! Deci aş vrea să avem şansa unei dezbateri decente legate de viitorul sistemului de sănătate din România”, a spus şeful statului.

„Până la urmă, nu este nevoie să te pronunţi pe orice”, a apreciat Băsescu.