Preşedintele Băncii centrale din Germania a demisionat. A invocat motive personale

Jens Weidmann, preşedintele Băncii centrale din Germania (Bundesbank), a demisionat miercuri, după zece ani de activitate în această funcţie, invocând raţiuni personale, informează publicaţia Die Welt.

20 oct. 2021, 16:23
Preşedintele Băncii centrale din Germania a demisionat. A invocat motive personale
Preşedintele Băncii centrale din Germania a demisionat

Preşedintele Băncii centrale din Germania a demisionat. Jens Weidmann i-a trimis miercuri o scrisoare formală preşedintelui Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, în care îi cere să îi aprobe demisia din data de 31 decembrie.

Am ajuns la convingerea că după zece ani este necesar un nou capitol pentru Bundesbank, dar şi pentru mine la nivel personal. Pentru mine, a fost o onoare să reprezint Bundesbank„, a declarat Jens Weidmann.

Citeşte şi: Elicopter prăbuşit în Germania, toţi pasagerii au murit. Imagini cu momentul impactului VIDEO

Preşedintele Băncii centrale din Germania a demisionat

Preşedintele Bundesbank a argumentat că s-a schimbat contextul financiar la nivel intern şi internaţional, din cauza crizei financiare, a datoriilor suverane şi a pandemiei, avertizând că vor fi efecte pe termen lung.

Mi se pare din ce în ce mai important ca Bundesbank să aplice în continuare decizii orientate spre stabilitate„, a subliniat Jens Weidmann.

Consiliul de administraţie al Băncii Centrale Europene (BCE) i-a mulţumit lui Jens Weidmann pentru „atmosfera transparentă şi constructivă în discuţiile din ultimii ani„, scrie Mediafax.

Germania ridică starea de urgență în șase săptămâni

Ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, a declarat luni că reglementările speciale legate de pandemia de coronavirus ar putea lua sfârşit pe 25 noiembrie, cu toate că în mare parte testele, vaccinul şi alte măsuri de igienă vor trebui menţinute.

Acest lucru înseamnă că starea de urgenţă care se află în vigoare de aproape 19 luni, din 28 martie 2020, se va încheia”, a spus Jens Spahn. „Trecem de la o stare de urgenţă la o stare de precauţii speciale”, a menţionat ministrul Sănătății din Germania.

Măsurile excepţionale de control impuse antipandemie expiră automat dacă nu sunt extinse prin votul parlamentului. (Citeşte AICI mai multe detalii)