Preşedintele Barack Obama a graţiat doi curcani cu ocazia Zilei Recunoştinţei VIDEO

În buna tradiţie americană, preşedintele Barack Obama a graţiat doi curcani cu ocazia Zilei Recunoştinţei. Cele două păsări, denumite Mac şi Cheese, au avut parte de un tratament regal înainte de ceremonia de la Casa Albă.

27 nov. 2014, 08:53
Preşedintele Barack Obama a graţiat doi curcani cu ocazia Zilei Recunoştinţei VIDEO

Preşedintele SUA, Barack Obama, a graţiat doi curcani cu ocazia Zilei Recunoştinţei.

„Sunt aici ca să anunţ ceea ce va fi cea mai discutată măsură executivă de luna aceasta. Astăzi acţionez în deplinătatea mandatului care mi-a fost încredinţat. Și salvez doi curcani, Mac şi Cheese, de la o soartă teribilă şi delicioasă”, a declarat Barack Obama.

Pe un ton relaxat s-a desfăşurat întreaga ceremonie de la Casa Albă. Anul acesta, din cauza vremii extreme, graţierea curcanilor a avut loc în interior şi nu afară, aşa cum se obişnuieşte. La ceremonie au participat şi cele două fiice ale preşedintelui, Sasha şi Malia, care au refuzat să atingă păsările graţiate.

Înainte să fie aduşi în faţa preşedintelui, cei doi curcani au fost cazaţi la un hotel de lux din centrul Washingtonului, iar se pare că norocul lor nu se opreşte aici.

„Îşi vor duce vieţile în mod respectabil la o fermă din Virginia, unde vor avea un spaţiu de mişcare de 10.000 de acri”, a mai spus Obama.

Tradiţia graţierii unui curcan în ajun de Ziua Recunoştinţei a început în 1963 și a fost continuată de toţi liderii de la Casa Albă.