Preşedintele Băsescu invită luni partidele parlamentare la consultări

Preşedintele României, Traian Băsescu, a trimis joi o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, prin care îi invită la Palatul Cotroceni, luni, 06 februarie, la o discuţie cu privire la blocajul din Parlament după decizia deputaţilor şi senatorului USL de a boicota sedinţele şi despre ratificarea Tratatului privind stabilitatea, coordonarea şi convergenţa în Uniunea Economică şi Monetară.

RomaniaTV.net
02 feb. 2012, 17:23
Preşedintele Băsescu invită luni partidele parlamentare la consultări

Potrivit site-ului Administraţiei Prezidenţiale, reprezentanţii Uniunii Social Liberale sunt invitaţi la ora 12.00, iar reprezentanţii Partidului Democrat Liberal, Uniunii Democrate Maghiare din România, Uniunii Naţionale pentru Progresul României şi Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale la ora 13.00.

Victor Ponta a precizat vineri că, de principiu, PSD, PNL şi PC vor participa la consultările iniţiate de preşedinte, însă o decizie finală, precum şi mandatul cu care opoziţia va merge la Palatul Cotroceni vor fi stabilite la şedinţa conducerii USL de luni dimineaţă.

 

Deputatul PSD Victor Ponta a anunţat, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, iniţierea de către USL a unui protest parlamentar, arătând că reprezentanţii PSD şi PNL vor fi prezenţi în orele de program la Cameră, dar nu vor participa la lucrările acestui for legislativ.

Liderii senatorilor PNL şi PSD au anunţat, miercuri, în plenul Senatului, că reprezentanţii acestor grupuri iniţiază un prostest parlamentar.