Preşedintele Băsescu l-a decorat pe Anghel Iordănescu

Preşedintele Traian Băsescu l-a decorat vineri pe Anghel Iordănescu cu Ordinul Naţional "Steaua României" - în grad de Cavaler cu însemn pentru militari, informează un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale. Decorarea vine după ce preşedintele l-a înaintat în grad de general-locotenent - cu trei stele în retragere. 

RomaniaTV.net
12 dec. 2014, 13:11
Preşedintele Băsescu l-a decorat pe Anghel Iordănescu

„În semn de înaltă apreciere pentru conduita profesională de excepţie, pentru serviciile deosebite pe care le-a adus statului şi sportului românesc, domnul preşedinte Traian Băsescu a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” – în grad de Cavaler cu însemn pentru militari domnului general-locotenent cu trei stele în retragere Anghel Iordănescu”, informează Administraţia prezidenţială. 

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, decorarea a fost făcută la propunerea vicepremierului Gabriel Oprea.

Tot vineri, şeful statului a semnat decretul de decorare a Elisabetei (Erika) van Gelder-Revesz, preşedinte al B’nai B’rith Europa, „în semn de apreciere deosebită a activităţii profesionale, precum şi pentru eforturile depuse în calitate de coordonator al Proiectului multinaţional pentru Europa Centrală şi de Est „Podurile Toleranţei”, al cărui scop este promovarea contribuţiei evreilor la îmbogăţirea vieţii culturale europene”.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, decorarea a fost făcută la propunerea preşedintelui Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, Aurel Vainer.