Preşedintele Băsescu, lăsat cu mâna întinsă de cancelarul Angela Merkel VIDEO

Moment penibil la finalul unei declaraţii comune a preşedintelui Traian Băsescu şi a cancelarului german Angela Merkel. După ce Angela Merkel a terminat discursul, preşedintele Băsescu i-a întins mâna în semn de mulţumire. Numai că Merkel a trecut pe lângă el, fără să-i strangă mâna şi l-a invitat să stea la poză, indicându-i chiar locul în care să se aşeze. Abia în faţa fotografilor, Merkel i-a strans mâna preşedintelui Băsescu.

RomaniaTV.net
10 nov. 2011, 14:40
Preşedintele Băsescu, lăsat cu mâna întinsă de cancelarul Angela Merkel VIDEO

Preşedintele României, Traian Băsescu, efectua, joi, o vizită oficială în Republica Federală Germania, la invitaţia omologului său, Christian Wulff.

Dimineaţă, preşedintele Băsescu s-a întâlnit la Berlin, cu omologul german, Christian Wulff. Şeful staului a fost întâmpinat, la sediul Preşedinţiei germane, şi de un grup de copii români, şeful statului discutând cu aceştia pentru câteva momente.

Apoi, şeful statului a avut convorbiri oficiale cu cancelarul german, Angela Merkel.

Băsescu va participa la conferinţa economică „Germania şi România – parteneri în Europa”, organizată la sediul Deutsche Bank din Berlin.

Programul vizitei include şi o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii româneşti din R.F. Germania şi ai comunităţii de germani originari din România.

Preşedintele este însoţit la Berlin de ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, şeful Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Eugen Tomac şi Secretarul de stat în MAE Bogdan Aurescu.