Preşedintele Băsescu şi-a luat cinci consilieri în ultimele trei luni

La Palatul Cotroceni este mare nevoie de consilieri. Pe orice fel de probleme. Altfel nu s-ar explica faptul că preşedintele Traian Băsescu a luat sub aripa lui nu mai puţin de cinci consilieri, în aproape trei luni. În principiu, foşti miniştri sau secretari de stat care au rămas fără slujbe după fiecare Guvern care a părăsit Palatul Victoria.

RomaniaTV.net
19 mai 2012, 15:29
Preşedintele Băsescu şi-a luat cinci consilieri în ultimele trei luni

Primul ministru rămas fără loc de muncă şi mutat la Palatul Cotroceni este Daniel Funeriu. A avut un mandat de aproximativ doi ani la Educaţie, însă când premierul Emil Boc şi-a dat demisia, a luat tot Guvernul după el.

Bogdan Drăgoi, fost secretar de stat, fost ministru pentru 78 de zile, a ajuns şi el la Cotroceni. Preşedintele Băsescu l-a numit consilier la scurt timp după căderea Guvernului Ungureanu.

În aceeaşi zi, la Palatul Cotroceni a ajuns şi Cristian Diaconescu. Ministru de Externe sub două Guvernări, în ultimul an. Doar 3 luni, însă.

De la Turism, purtătorul de cuvânt Bogdan Oprea a ajuns în Administraţia Prezidenţială. Pe decretul său de numire abia a apucat să se usuce cerneala, însă. Prietenii l-au felicitat în avalanşă pentru reuşită, pe pagina de Facebook. Nu orice ajunge doar consilierul preşedintelui.

Şi o ultimă numire, Eugen Tomac. De două zile consilier al preşedintelui, Tomac a fost secretar de stat, şef al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.