Preşedintele Belarusului a fost contaminat cu coronavirus, dar a fost asimptomatic: „Cu sauna şi puţină vodkă se poate evita boala”

Preşedintele din Belarus, Aleksandr Lukaşeno, a anunţat cu două săptămâni înainte de alegeri, în care candidează la al şaselea mandat, că a fost contaminat cu noul coronavirus, însă a fost asimtomatic, recomandând puţină vodkă şi saună pentru a evita boala. 

RomaniaTV.net
29 iul. 2020, 07:15
Preşedintele Belarusului a fost contaminat cu coronavirus, dar a fost asimptomatic: „Cu sauna şi puţină vodkă se poate evita boala”

Preşedintele Belarusului, o ţară cu 9,5 milioane de locuitori, este unul dintre puţinii lideri din lume care nu au dispus măsuri de izolare obligatorie împotriva epidemiei covid-19. Aflat la conducerea ţării dinb 1994, Lukaşeno a fost aspru criticat in cauza modului în care gestionează pandemia, în contextul în care Belarusul a înregistrat peste 67.000 de contaminări şi 543 de morţi.

„Cel mai uimitor este că vă întâlniţi azi cu o persoană care a avut coronavirus, dar care a continuat să muncească. Medicii au ajuns la această concluzie ieri (luni)”, a anunţat el marţi într-o întâlnire cu funcţionari de la Ministerul de Interne. 

Citeşte şi: Autorităţile din China testează un oraş cu ŞASE milioane de locuitori petru 12 cazuri noi de infecţie

El a catalogat anterior epidemia covid-19 drept o „psihoză” şi a recomandat să se bea puţină vodkă şi să se meargă la saună pentru a evita îmbolnăvirea.

„Mulţumesc lui Dumnezeu, eu am făcut parte dintre cei care nu au avut simptome”, a adăugat Lukaşenko, potrivit unor imagini difuzate de televiziunea publică belarusă.

Citeşte şi: Germania schimbă regulile din cauza românilor. Hotărârea de ultimă oră luată de autorităţi

Aleksandr Lukaşeno, care nu a fost văzut vreodată purtând mască de protecţie, îşi continuă campania în vederea alegerilor prezidenţiale de la 9 august, în care candidează la al şaselea mandat. Această campanie a fost marcată de un val de manifestaţii antiguvernamentale, reprimate de către autorităţi, şi de arestarea unor opozanţi de prim-plan.