Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro, acuzat de crimă împotriva comunităţii. Cadrele medicale susţin că "a dat dovadă de neglijenţă"

Publicat: Luni, 27 Iulie 2020 22:12 // Actualizat: Luni, 27 Iulie 2020 22:12 // Sursa: romaniatv.net

Cadre medicale din Brazilia au cerut luni Curţii Penale Internaţionale (CPI) să deschidă o anchetă împotriva preşedintelui Jair Bolsonaro, pe care îl acuză de crimă împotriva comunității, relatează AFP, citată de Agerpres.ro.

Sindicatele îl acuză pe liderul de extremă dreaptă că „a dat dovadă de neglijenţă criminală în modul în care a gestionat pandemia de COVID-19, riscând viaţa profesioniştilor din domeniul sanitar şi a membrilor societăţii braziliene”, potrivit documentelor consultate de AFP.

Jair Bolsonaro, care a anunţat sâmbătă că a fost testat negativ la coronavirus la peste două săptămâni după un diagnostic pozitiv, a minimalizat adesea gravitatea pandemiei, calificând-o drept „o mică gripă”.

Sindicatele afirmă că preşedintele brazilian a „perpetuat riscurile de contaminare cu COVID-19 favorizând adunarea susţinătorilor săi, apropiindu-se de ei fără mască şi făcând reclamă unui tratament medical puternic discutabil, precum hidroxiclorochina”, considerată ineficientă împotriva bolii de mai multe studii ştiinţifice.

Administraţia Bolsonaro trebuie să fie făcută responsabilă pentru răspunsul său nemilos la pandemie şi pentru refuzul său de a-i proteja pe angajaţii din sectorul sanitar şi pe brazilienii pe care a jurat să-i apere”, a declarat într-un comunicat Marcio Monzane, secretar pentru regiunea America al federaţiei sindicale UNI Global Union.

CPI, creată în 2002 pentru a judeca cele mai grave atrocităţi comise în lume, nu are nicio obligaţie de a da curs miilor de cereri de acest tip depuse procurorului, care decide independent ce dosare să înainteze judecătorilor.

Brazilia este cea de a doua ţară din lume cea mai afectată de coronavirus, cu peste 2,4 milioane de persoane contaminate de la începutul pandemiei şi circa 87.000 de morţi, potrivit datelor oficiale.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8641
RON
24 Sep
noapte 15 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H